Tesla- Brožík špatně nabíhá

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
sambiliong

#16 Příspěvek od sambiliong »

Z obvyklých doporučení tady ještě nezaznělo zkontrolovat a napružit konektor VN trafa
Mysteri

#17 Příspěvek od Mysteri »

Keď to po cca minúte nabehne, znamená, že tam je zrada asi v nejakom elite na sekundárnych napätiach /keďže sme už klasiku = Faradajové fľaše na primári vylúčili/. Robievam to tak, že znížim záťaž zdroja odpojením H-vychylovačiek, prípadne aj násobiča, zdroj už nekmitá v takých krátkych intervaloch a merám osciloskopom priebehy na jednotlivých napätiach. Už pár krát sa to osvečilo. Ináč mávam už do predu husiu kožu, keď mi niekto zavolá, že má takúto závadu na ORAVANE :twisted: A ešte ma napadlo: KTčka si skúšal dotiahnúť? Prípadne ak máš, skús ich vymeniť, aj tie vedeli takto občas blbnúť.
kanys

#18 Příspěvek od kanys »

krabičáky jsem vyměnil, všechny desky vytahal takže tammám pouze modul S a R, násobič odpojen a chová se to stále stejně, propájel jsem snad celou tv na zákl.desce i vych cívky a stále nic. Už mi napadá jestli není nějak nakoplé trafo i když jsem se s tímještě nesetkal. Taky se mi stalo že jsem se na ni vyprd,podvou dnech přijdu,zapnu a naskočí hned ale po vypnutí je stále stejny problém
migi111

#19 Příspěvek od migi111 »

Ja tu mám tiež takú pliagu televízor už dlhší čas :opravar: všetko čo ste písali tiež vymenené filtraky, ost. elity, tyristory, 7812, MKP-čka, diody vo VN moduly R, V ... násobič, snáď ešte nej z tých cievok alebo dioda v usmerňovači že by bola tak zvláštne odpálená 8O ako to tu niekto písal, ale to som ešte teda nevidel, ked tak nenabehne vobec a vycapne poistku...
masar

#20 Příspěvek od masar »

Z obvyklých doporučení tady ještě nezaznělo zkontrolovat a napružit konektor VN trafa

Také doporučuji a k tomu ještě kontrolu pájení vývodů vn trafa na špičky konektoru. Studený spoj tady vyrábí podobnou závadu.
Ještě bych po úspěšném rozběhu kontroloval desky mechanickým namáháním a poklepem při současném sledování jejich vlivu na obraz.
:wink:
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“