CTV 2550

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
masar

CTV 2550

#1 Příspěvek od masar »

Nevíte, prosím, kde stáhnout schema k televizoru OVP CTV 2550? Popř. k jinému na stejném šasi. Typ šasi také neznám. Děkuji.
gumickar
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od gumickar »

No tak to chassis asi budes muset zjistit. Jinak zkus www.eserviceinfo.com
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jezevec »

Zde najdeš něco podobného http://www.kacha.cz/schema.html
masar

#4 Příspěvek od masar »

Na obou webech jsem už samozřejmě byl, ale tento model zatím nikde není. Z www.kacha.cz jsem si stáhnul ctv 2541/2542, ale nevím, do jaké míry jsou shodné s 2550. V mém případě jde zatím jen o jakousi "dělostřeleckou přípravu", protože je můj TV v záruce a zásah do něho zatím jen plánuji. Chtěl bych zjistit, jak opravit nastavení geometrie obrazu. Jedná se o mírné prohnutí vodorovných linií v dolní části obrazu a oprava čistoty barev(na to samozřejmě schema nepotřebuji). Servisní menu korekce S-J nenabízí). Budu vděčný za všechny rady v tomto směru.
Jinak děkuji všem za ochotu a snahu pomoci.
Návštěvník

#5 Příspěvek od Návštěvník »

Na www.avelektronik.cz je možné za 200 Kč zakoupit servisní manuál č. 10 , je tam schéma CTV 2551 , 2952, 2191.
Petr Filip
masar

#6 Příspěvek od masar »

O této možnosti vím a využiji jí, jakmile to bude potřeba. Zatím mám TV v záruce a prohnutí obrazu není zas tak významné abych do toho vlezl. I když je možné, že se s tím nakonec nesmířím. Problém je v tom, že se jedná o prohnutí vodorovných čar, tedy poduškovitost ve směru Sever-Jih. U moderních obrazovek se, pokud vím, žádné korekční obvody pro tento směr nepoužívají a korekce se provádí při výrobě obrazovky nastavením vychylovacích cívek. S tím ovšem nemám žádné zkušenosti a dostatek znalostí a tak zatím váhám do TV vlézt.
Přesto děkuji za radu
Kdyby někdo věděl jak na to, byl bych mu vděčný za rady.
Všem bastlířům zdar.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“