Spinany zdroj DVD Rekorderu - poskozeny IO

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
dalik

Spinany zdroj DVD Rekorderu - poskozeny IO

#1 Příspěvek od dalik »

Dobry den pratele elektronici,
dostal se mi do rukou neznackovy dvd rekorder (Dynamic DVR 2200Z) prodavany v siti kaufland. V rekorderu je zavada na zdroji, je tam vystreleny nejaky 8mivyvodovy io, viz foto. Nevite nekdo nahodou, co to je a jaky je to typ? Spinanym zdrojum moc nerozumim. Diky vsem za tipy, kdyby nahodou mel nekdo i schema, byl bych vdecen.
Dalik
Přílohy
suply3.jpg
(97.13 KiB) Staženo 111 x
suply2.jpg
(152.93 KiB) Staženo 143 x
suply1.jpg
(231.67 KiB) Staženo 163 x
Líp už bylo.
Killroy
Moderátor

#2 Příspěvek od Killroy »

Tak to budeš mít dost honičku protože 8pin PWM kontrolérů je celá řada. Navíc bude 100% i ten mosfet v kopru a dalších pár drobností okolo. Jedině že by někdo tady tu plečku znal a pamatoval si co tam patří.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
RadekB

#3 Příspěvek od RadekB »

Jestli to ma napsany napeti, co z toho leze, mozna by bylo snazsi to nahradit jinym zdrojem.
Pepa87
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Pepa87 »

většinou tam je 3842
a ta pojistka je taky ňáká jetá
DiGiCo
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od DiGiCo »

Podle množství součástek kolem tipuju 3842, jinak asi FET v háji, nejspíš i odpor, kterým je přizemněný... Víc by se dalo zjistit porovnáním katalogového zapojení 3842 s konkrétním zdrojem...
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ZdenekHQ »

3842 mě napadla taky, ale ještě nikdy jsem ji neviděl rozstřelenou (vadnou ano). To by musely shořet i odpory v gate FETu, jiná cesta pro takovou pecku není.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Killroy
Moderátor

#7 Příspěvek od Killroy »

UC3842 by mohla být, ale já si myslím že právě do podobných verglů se dávaly spíš nějaké ty KA7552 od Samsungu a tak. Nevím, asi si to bude muset obkreslit a porovnat s katalogovým zapojením.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
dalik

#8 Příspěvek od dalik »

Pratele diky za rady. Vypajel jsem fet i ten odpor, oboji je spatne. Na tom IO je zespod v malem kolecku pod lupou videt vylisovane INDONESIA 6J14 nebo 8J14, a shora jak je ustreleny ten vrsek je videt (cteno z leva )
horni radek - zacinal jednickou - 1 spodni radek je nejake logo - kolecko a v nem bud ON nebo OM. Pomuze to trosku nebo vubec? Diky Dalik
Líp už bylo.
Killroy
Moderátor

#9 Příspěvek od Killroy »

dalik mimo jiné píše: horni radek - zacinal jednickou - 1 spodni radek je nejake logo - kolecko a v nem bud ON nebo OM.

To logo ON v kroužku znamená ONSemiconductor a ty dělají mj. i ty UC3842 (3843, 44), ale třeba taky MC44608P = taky 8pin, ale ten to nebude. A tak asi nakonec skončíš u laborování s UC3842, nic jiného nezbývá...
DiGiCo
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od DiGiCo »

dalik píše:Pratele diky za rady. Vypajel jsem fet i ten odpor, oboji je spatne. Na tom IO je zespod v malem kolecku pod lupou videt vylisovane INDONESIA 6J14 nebo 8J14, a shora jak je ustreleny ten vrsek je videt (cteno z leva )
horni radek - zacinal jednickou - 1 spodni radek je nejake logo - kolecko a v nem bud ON nebo OM. Pomuze to trosku nebo vubec? Diky Dalik

Zkus obkreslit z plošňáku zapojení toho zdroje, nedá to zas tak moc práce a pomohlo by to v určení, co je to vlastně za švába. Jinak to budou jen a jen dohady...
soucek

#11 Příspěvek od soucek »

Ahoj, taky jsem viděl ve stejném pouzdře TNY267P.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od stepa »

soucek píše:Ahoj, taky jsem viděl ve stejném pouzdře TNY267P.

Mame tuto odpoved ocekavat i v 16:59? :lol:
rezis

#13 Příspěvek od rezis »

Nedavno jsem resil podobny zdroj v dvd. Stale nefungoval. Pak uz jsem bezhlave vymenil snad vse krom trafa a nic. Tak jsem za 3 kila koupil zdroj 12V-2A + 5V-2A a mam to privodu.
Internet - metla lidstva
Killroy
Moderátor

#14 Příspěvek od Killroy »

soucek píše:Ahoj, taky jsem viděl ve stejném pouzdře TNY267P.

TNY to asi nebude, to je podobné jako TOPswitch = má vlastní výkonový prvek. Neměl byl tam poté být ani ten fet. Obkreslit a porovnat zapojení s UC3842 je jediná šance - anebo napájet externě jak píše výše.

Killroy
excellence

#15 Příspěvek od excellence »

obvod ve zdroji je NCP1200P60 odkaz zde: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... namic&sid= jinak dej si elektroda.pl a zadej typ DVR
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “