ake LCD

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
hafca

#31 Příspěvek od hafca »

Já se taky chystám na nový monitor a zatím mi vychází s ohledem na poměr cena/kvalita tenhle. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41960
Podle toho co jsem se o něm dočetl, měl by to být dost dobrý monitor, prakticky na všechno. Vzhledem ke kvalitě ani ta cena není až tak vysoká.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
DolfiG

#32 Příspěvek od DolfiG »

hafca píše:Já se taky chystám na nový monitor a zatím mi vychází s ohledem na poměr cena/kvalita tenhle. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41960
Podle toho co jsem se o něm dočetl, měl by to být dost dobrý monitor, prakticky na všechno. Vzhledem ke kvalitě ani ta cena není až tak vysoká.

Podľa parametrov sa zdá všetko O.K. Kedysi boli CRT monitory NEC absolútnou špičkou, snáď za EIZO. Doba sa trochu zmenila, no určite NEC robí aj výborné LCD. No značka trochu odišla z výslnia.

Len na zváženie dávam do pľacu model EIZO-S2001WE-GY. Nepozeral som nejaké "nezávislé" porovnania kvality, (treba pozrieť!). No u nás je EIZO o pár korún lacnejšie a má 5 rokov záruku. (A tuším garantuje 0 vadných pixelov/ subpixelov).
pepik9

#33 Příspěvek od pepik9 »

Dulezity je taky treba to, aby mel primo kmofliky aspon na jas, a nemuselo se slozite promackavat nabidkou.
p32

#34 Příspěvek od p32 »

Důležité je spíše to, aby to 3-4 roky perfektně fungovalo podle představ a pak šup s tím pryč a koupit zase něco jiného - novějšího :lol:
rnbw

#35 Příspěvek od rnbw »

Ked to nie je totalny smejd, tak po zaruke odidu len elyty a po vymene za kvalitne to este dlho vydrzi. Horsie je, ked odide trafo v invertore alebo nejaka podobna lahodka.
p32

#36 Příspěvek od p32 »

Možná to sem nepatří, ale co je nejčastéjší problém u monitorů LCD s jejich životností ?
rnbw

#37 Příspěvek od rnbw »

helios píše:Asi nie je Benq ako Benq. Mne už 5 rokov bezchybne slúži LCD FP731. Vtedy stál vo veľkoobchode 15000, dodnes nemá žiadny vadný pixel, podsvietenie nebliká, farby a kontrast v pohode. Denne beží aj 10 hodín.

Neboj sa, dlho uz fungovat nebude. Tranzistory v invertore sa uz nevedia dockat, kedy sa z nich stanu celovodice :D Prave som jeden takyto kupil ako nefunkcny na 609 korun.
helios

#38 Příspěvek od helios »

rnbw píše:
helios píše:Asi nie je Benq ako Benq. Mne už 5 rokov bezchybne slúži LCD FP731. Vtedy stál vo veľkoobchode 15000, dodnes nemá žiadny vadný pixel, podsvietenie nebliká, farby a kontrast v pohode. Denne beží aj 10 hodín.

Neboj sa, dlho uz fungovat nebude. Tranzistory v invertore sa uz nevedia dockat, kedy sa z nich stanu celovodice :D Prave som jeden takyto kupil ako nefunkcny na 609 korun.

Dík, aspoň budem vedieť, na čo sa mám zamerať. :D
Asi to bol podarenejší kus, vydržal aj niekoľkohodinové prepätie, keď na ulici odišiel nulák. PC to prežilo tiež, len UPS zacvakala na rozlúčku a odišla do večných lovíšť... :hojahoj:
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
helios

#39 Příspěvek od helios »

rnbw píše:Neboj sa, dlho uz fungovat nebude. Tranzistory v invertore sa uz nevedia dockat, kedy sa z nich stanu celovodice :D Prave som jeden takyto kupil ako nefunkcny na 609 korun.

No, tuším si mi ten monitor začaroval, za prevádzky potichu píska (asi menič) a občas poblikáva podsvietenie. Nemáš prosím ťa schému FP 731, aby som vedel, aké elyty treba nakúpiť?
rnbw

#40 Příspěvek od rnbw »

Schemu nemam, ale tusim 470uF/35V.
helios

#41 Příspěvek od helios »

rnbw píše:Schemu nemam, ale tusim 470uF/35V.

Ja som ju už našiel, mala by to byť doska Q7T3-CPT, máš pravdu, sú tam 470uF/35V 4x, priamo v napájaní meniča 330uF/35V tie budú asi vyschnuté.
Přílohy
Q7T3-CPT power board schematic.pdf
(270.5 KiB) Staženo 89 x
helios

#42 Příspěvek od helios »

Tak hlásim hotovo, vymenil som spolu 9ks filtračných elytov zn. Lelon a Elite za Jamicon a Hitano. Jeden v 12V vetve bol nafúknutý, ďalší mal vyššie ESR. Pískanie a poblikávanie zmizlo. :wink:
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Lukas-Peca »

Pokračuju v tomto vlákně... Jaký byste dnes doporučili LCD monitor hlavně na internet? 17", 4:3, bez repro, PAL vstup by byl výhodou, a hlavně aby to chvíli vydrželo. Rád bych si připlatil za něco trochu kvalitnějšího, ty Fujitsu-Siemens, co máme ve škole, to je děs :roll: . Teď mám CRT (AOC HT731) a byl by to super monitor, nebýt jeho baculatosti. Akorát poslední dobou se za studena slabě vertikálně třese obraz :?
rnbw

#44 Příspěvek od rnbw »

Vymen elyty pri vertikale a nemusis kupovat novy.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Lukas-Peca »

To klepání po pár minutách přestane, o to mi nejde. Spíš mi vadí, kolik ten monitor zabírá místa.
Zatím jsem se díval na toto: http://www.lcdmonitor.cz/EIZO-S1701SE-GY-17-GREY-Lcd-monitor-S1701SE-GY-/i27847/ a na http://www.lcdmonitor.cz/EIZO-S1701SE-BK-17-Black-Lcd-monitor-S1701SE-BK-/i27849/ . Jaký je mezi nima rozdíl kromě barvy a dvanácti set korun českých?
http://www.lcdmonitor.cz/HYUNDAI-X73S-17-Black-LCD-monitor/i34849/ - není podezřele levný? Jinak bych do něj asi šel.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“