Nastaveni obrazovky - clony na hrdle (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
Nastaveni obrazovky - clony na hrdle (přesunuto)
Mam monitor AOC Spectrum 5GLr+ ( ale stejny problem je i u jinych ), ktery ma nejak rozstelovane barvy. Napr. kdyz ma zobrazit cernou caru, tak je ta cara cerna jen uprostred, zprava je zluta a zleva modra.
Prisel jsem na to, ze se to da regulovat takovyma jakoby "clonama" na hrdle obrazovky, ale nepovedlo se mi to seridit, protoze se mi v tom nepovedlo najit moc system a nakonec sem byl rad, ze sem to nerozsteloval este vic.
Nevite nekdo, jak na to ? Je v tech clonach nejaka zakonitost ? Podle ceho to stelujou ve fabrice ?
diky moc
Z.
Na odmagnetování existovali tlumivky bude je mít každý TV opravář který dělal starý televize, popř i opraváři magnetofonů. V nouzi lze použít i pistolová pájka kterou zapnš a ojedeš s ní obrazovku. Pokud ti nic nepomůže a budeš to chtít zkusit nastavit tak si musíš vytvořit signál bílých mříží. černé pozadí a svítící mříže . Chce to udělat tak aby jsi mohl zapínat jednotlivé barvy. Jo a na bílé nejsou barevné fleky? Nejprve zapneš signál zelený a červený a měl by si dostat žluté mříže. Kroužků je tuším šest a nastavuje se jednak uhel mezi dvojicí kroužků jednak směr. Musíš najit dvojice které mají největší vliv na červenou a zelenoua srovnat střed obrazovky. potom zapneš modrou a srovnáš její polohu. Pokud došlo jen k mechanické poruše mělo by to být dobré. Jinakdalší nastavení buď v servisním menu nebo na desce.
Přikláněl bych se k tomu zkusit to odmagnetovat.
Ps A zkoušel jsi už bazbní kondenzátory v RGB zesilovači, To by ale nebyla bílá uprostřed ale na začátku a urostřed.
1/ Naprogramuj si červenú obrazovku. Napr. v "Malovani" R/G/B = 255/0/0 "zobraziť / cez celu obrazovku"
2/ Teraz nastav tie krúžky tak, aby si mal čistú obrazovku. Myslím tým červenú, bez farebných škvrn najmä v rohoch obrazovky.
3/ Poznač si polohu krúžku pre červenú farbu (ovplyvňujú hu všetky najmä v rohoch, ale jeden hu mení na celej ploche )
4/ Naprogramuj si čiernu mrežu na bielom pozadí (Malovani - 7 zvislých, 4 vodorovné čiary) a zobraz cez celú obrazovku
5/ Teraz nastavuj ostatné farby až sa stratia farebné tiene čiar.
Veľa zdaru (pevné nervy ale ide to)