Poškozená Základní Deska
Moderátor: Moderátoři
Jinak, bios jde do paměti nahrát přes programátor, který příslušnou paměť umí. Jednou jsem upgradoval bios na novější verzi a soused právě uprostřed programování vypnul omylem můj jistič místo svého. Z druhého počítače jsem stahnul na internetu aktuální bios, vydloubl paměť z počítače a šel do počítačového krámu kde měli programátor. Tam bez problémů bios přehráli a deska funguje dodnes.
Těm překříženým pinům nerozumím. Data z programátoru jinak přeci do paměti nahrát nejdou. Je prakticky jedno, jak se do paměti dostanou. Jestli zvenčí přes programátor, nebo přes vnitřek počítače prostřednictvím příslušných obvodů a diskety nebo pevného disku .
Jinak desku, která zatím vydržela úplně všechno(pády sítě, restarty, vypínání přetíženého zdroje se stejnou grafikou) mám. Dosud funguje a teď na ni zrovna jedu, i když by to chtělo novější
ak nechces bastlit tak tu http://www.computereden.cz/info.jsp?name=cenik ju maju hotovu.
agent000 píše:Je to LXB834D, stará, ale dobrá...
To je PC Partner, robia kvalitne dosky bez zbytocnosti (skoda, ze sa uz u nas nepredavaju). Par som ich opravoval (elyty) a vzdy sa mi pacil ten navrh - a niektore signaly vedene zaoblenymi spojmi (vsetci ostatni vyrobcovia robia vsetko hranate).
Ta firma robi aj graficke karty Sapphire.
rnbw píše:Tak je to asi v keli.agent000 píše:Je to LXB834D, stará, ale dobrá...
To je PC Partner, robia kvalitne dosky bez zbytocnosti (skoda, ze sa uz u nas nepredavaju). Par som ich opravoval (elyty) a vzdy sa mi pacil ten navrh - a niektore signaly vedene zaoblenymi spojmi (vsetci ostatni vyrobcovia robia vsetko hranate).
Ta firma robi aj graficke karty Sapphire.
To si mi líbilo, zaoblené spoje
Jinak o grafických kartách od Sapphiru mohu napsat jen to špatné - výrobcům Gigabyte a Asus jaksi nesahají ani po kotníky (ve stejných kategoriích). Ale píšu to jen na základě vlastních zkušeností, někdo jiný s nimi může být spokojený.
Ked sa na tu dosku PC Partner pozries, tak vidis, ze je to premyslene. Napr. MOSFETy oddialene a odtienene od zbernice. To Asus da datovu zbernicu 1mm od MOSFETu...hlavne, ze je to -Deluxe s kopou chujovin.
A kutilmile - nelituju tě