Fiat Punto 1,7TD
Moderátor: Moderátoři
Fiat Punto 1,7TD
Mám nasledující problém. Ze začátku mi sem tam problikla kontrolka CODE. Teď to skončilo tak že nejde nastartovat. Šel jsem po drátech. Našel jsem krabičku a myslel si že mám vyhráno. Jenže ejhle z toho vede datový drát do řídící jednotky. Volal jsem do několika neznačkových servisů kde když slyšeli punto a imobilizér tak že s tim nechtějí nic mít. Od jednoho jsem se dozvěděl že by to mělo komunikovat obousměrně po jednom drátu. A že by v rj měl jít zrušitpožadavek na imobilizér.
Tak jsem volal do značkového. Ti to budou prý zkoumat a uvidí co je vadné. Něco jak že odpojí imobilizér nepřipouštějí tak mám strach jaka suma z nich vypadne.
Nedokáže někdo poradit? Nebo nemam někdo kompletní schéma elektroistalace? Zas tolik věcíu toho diesela to blokovat nemůže.
PS: vsichni mi nabizeli ze jestli nemam skodovku ze tam mi udelaji cokoliv tak nevim co si mam o zabezpeceni VW group myslet
RJ overuje totoznost klice i imobilizacni jednotky. Takze nelze jednoduse neco vymenit s druhym autem.
Nepredpokladam ze u klasickeho diesela bude nejaky extra program. Tam to snad jen ridi ten ventil obtoku plynu. Na cerpadle je jen snimac plynu a civka co ho odblokovava. Uvaha byla i ze bych normalne ze spinacky natahl drat na tu civku a zkusil s tim jezdit ale je to dost tak prasarna
galjo píše:...a to bolo slabou bateriou .. v servise urobili diagnostiku a chceli začať vymeniť polovičku auta ...
To je častý problém. Jenom ve značkovém servise dají pár věcí nových a "preventivně" novou baterku a za pár tisíc je opraveno.
Já bych to řešil "tím" drátem na STOP ventil jak jsi ( rezis) uvažoval. Starší modely to mají přímo v originálu.
galjo píše:Chlopi až budete mať Punto tak môžete navrhovať zmeny a úpravy.To je auto samé prekvapenie.. a čím staršie tak tým viac tých prekvapení... A sú aj neznačkové servisy ktoré sú vybavené lepšie ako značkové. (to mám z vlastnej skúsenosti.) Punto mám už 10 rokov.
Já si neštěžuju.
tuning předních světel - H1+H1 místo H4, přístrojovku s otáčkoměrem - místo hodin a jinak pohoda. FIAT jsou nejlepší auta.
Jinak na Punto nedam dopustit. Nadavaji na ne jen lide co je nemeli nebo co daji par penez za vrak cekaji zazraky a pak nadavaji.
rezis píše:Jedeeeeeee. Dekuji hlavne Kysmenovi. Nakonec to vse vyresili ciste hardwarove reseni (asi 4hodiny s vrtackou na vstrikovacim cerpadle) a je opraveno.
Jinak na Punto nedam dopustit. Nadavaji na ne jen lide co je nemeli nebo co daji par penez za vrak cekaji zazraky a pak nadavaji.
Punto je vrak. A to ho mám od nova. Slabo ťahá, ťažko štartuje, svetá slabo svietia, zlá geometria od nova......
Fiat Punto 1.2 Class, 44kW, rv.2002