Kolísavé napětí
Moderátor: Moderátoři
- Přílohy
-
menic12na230.GIF- (264.43 KiB) Staženo 175 x
PeteBurns píše: Je to tam, úplne dole v zozname.
Samozrejme, že som to tam našiel ... No po otvorení, v prvom momente, som na to pozeral, ako teľa na nové vráta ... (Myslel som si, že je to obvodársky jednoduchšie).
A ešte jedna otázka: Toto zapojenie je ideový návrh, alebo zapojenie nejakého konkrétneho meniča ?
Pre Basic: Ak máte menič podobnej koncepcie, tak najpravdepodobnejšie nedostatočne stabilizuje prvý stupeň napätie a to spôsobuje pokles výstupného napätia ...
Ten sínusový priebeh sa generuje ako schodová funkcia, aproximujúca sínusovku ? Nepochopil som celkom predchádzajúci príspevok ...
Necítim sa dostatočne "fundovane", no láka ma kúpiť nejakú lacnú "beztransformátorovú" UPS, (trebárs Belkin Line Interactive UPS 800VA with AVR) a "donútiť ju" krátkodobo dodať výkon trebárs 2,2 kW. (Rozbeh zariadení ...).
Šlo by to ? A čo by bolo treba upraviť ? Zatiaľ vďaka.
-
Marie Fůrie
PeteBurns píše:...čo sa týka toho sínusu, treba urobiť riadenie sínusovou PWM bud na 12V strane, vtedy by sa dalo H-mostom iba prepínať polaritu 50Hz na výstup...
Mám dojem, že tato varianta by si vyžádala použití 50Hz trafa a ten H-most na výstupu by byl zbytečný, polarita se dá (musí) měnit už na primáru (12V).