Wer píše:Tak je tam ojiskřený pozistor. Čekám až mi přijde z GESu.
Můžu se zatím na TV v klidu dívat?
Dívat se můžeš, ale nestrkej ji do zásuvky.Né sranda.
Moderátor: Moderátoři
Hele,tak si to rozšiř o dvojitý sériový se třemi vývody!!!! A neříkej mi že ho neznáš!DjRix píše:To je teda pěkná blbost.Pozistory jsou 2 základní typy,sériový a serioparalelní.Seriový má 2 vývody,a serioparalelní 3.U sériového zahříváním stoupne z cca 10 Ohm odpor nahoru,serioparalelní se chová jako potenciometr nebo promněný dělič,na to jsou návazné demagnetizační cívky,mezi sebou nelze jen tak zaměnit pozistory které se liší především odporem v klidovém stavu.V nedisu mají vzhledově 3 typy,ale je tam tabulka s asi 50 druhy těchto pozistorů,podle popisu na pozistoru se to tam dá bez problémů dohledat.
Ne ne ,chlape,nerozumíš mi!Prostřední noha je přívod,dvě krajní jdou na demagnetizační vinutí se třemi vývody,je to dvojitý séroivý!!!Nemá vyhřívání.DjRix píše:Vždyť jsem psal že pozistory mají buď 2 nebo 3 vývody,jeden je sériově s demag. cívkou a druhej má 2 vývody zapojený na síť a ten 3 vede na demag. cívku a nula je společná.
Ne ne ,chlape,nerozumíš mi!Prostřední noha je přívod,dvě krajní jdou na demagnetizační vinutí se třemi vývody,je to dvojitý séroivý!!!Nemá vyhřívání.DjRix píše:Vždyť jsem psal že pozistory mají buď 2 nebo 3 vývody,jeden je sériově s demag. cívkou a druhej má 2 vývody zapojený na síť a ten 3 vede na demag. cívku a nula je společná.
Anonym píše:Ne ne ,chlape,nerozumíš mi!Prostřední noha je přívod,dvě krajní jdou na demagnetizační vinutí se třemi vývody,je to dvojitý séroivý!!!Nemá vyhřívání.