náhrada za 2SA1553/2SC4029

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
LittleSickFish

náhrada za 2SA1553/2SC4029

#1 Příspěvek od LittleSickFish »

Zdravím,
Mám doma zesilovač, na kterém jsou odvařené koncové tranzistory Toshiba 2SA1553 a 2SC4029. Bohužel jsou tyhle typy skoro nesehnatelné a tak hledám náhradu. Na jednom zahraničním fóru radili, že se tyhle typy dají nahradit tranzistory 2SA1943 a 2SC5200. Dotyčný "rádce" ale psal, že mají oba 30Mhz, ale datasheety říkají, že 2SA1553 mají rychlost 25MHz (viz. http://digchip.com/datasheets/download_ ... er=2SA1553 ) a 2SA1943 mají 30MHz (viz. http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... a/3176.pdf ). Také se liší v parametru "Collector Output Capacitance".
Vzhledem k tomu, že jsou to datasheety oba od Toshiby, tak předpokládám, že to tak opravdu je... Myslíte, že bych měl použít ty náhrady? Nevím, jak zásadní je to rozdíl, na tom fóru pořád strašili s oscilacemi, tak se do toho docela bojím pustit. Jsem v elektrotechnice začátečník(postavil jsem jen pár věcí podle návodu) a nevím, co tyhle parametry znamenají, tak prosím o radu, případně stručné vysvětlení. Děkuju.
radekrd
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od radekrd »

Pokud se liší jen v tomto, tak to nebude zásadní problém.
LittleSickFish

#3 Příspěvek od LittleSickFish »

radekrd píše:Pokud se liší jen v tomto, tak to nebude zásadní problém.

Takže to tam můžu bez obav šoupnout? neni mi moc jasný, co ta frekvence znamená a co by ten rozdíl mohl způsobit v zesilovači.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Audio zosilnovac na takychto frekvenciach nepracuje. Resp. nemal by :D Ak pracuje, tak je z neho oscilator a v tom pripade ti to vyhori. Po vymene tranzistorov treba skontrolovat, ci to nahodou nekmita - na to mozu mat tie tranzistory vplyv.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“