Příjem digitální televize

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Kaca
Kontaktovat uživatele:

Příjem digitální televize

#1 Příspěvek od Kaca »

Zdravím ! Před tím než přejdu na příjem digitálního televizního signálu se chci zeptat na výhody, případně nevýhody pozemního, satelitního a kabelového příjmu. Vlastně spíše pozemního a satelitního protože na kabelový prý jsem moc daleko. Jedná se mě hlavně o příjem tuzemských programů. Děkuji za Vaše případné vyjádření. Kaca
MirrA1

#2 Příspěvek od MirrA1 »

Moc ti neporadím, ale jen co se týče mé první zkušenosti s digitálním vysílám.
Měl jsem možnost sledovat asi 20min dig příjmu televize. Bylo to na místě s horším signálem a obraz se snad každých 5 minut rozpadal na kostičky a pár sekund to trvalo, než zase naskočil.

Takže ve výsledku bych raděj koukal na nekvalitní obraz než aby se mi kvalitní obraz každou chvíli rozpadal a tím pádem bych z pořadu neměl nic...
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Kaca »

Pravděpodobně máš na mysli pozemní vysílání. Právě proto se ptám jestli bude lepší koupit družicový příjmač nebo SET TOP box. Jsem nedaleko vysílače Krkavec a Krašov a je tady předpoklad dobrého signálu ale nevím jaká bude programová nabídka.
RadekB

#4 Příspěvek od RadekB »

Osobne bych resil prijem sat.prijimacem - vetsi kvalita (zejm.CT bude vyrazne navysovat dat.tok) a vetsi nabidka.

A to budto v kombinaci s pozemnim DVB-T prijemem k dalsim TV a nebo dalsim satelitem.
Banda

#5 Příspěvek od Banda »

Nic dobrého od pozemního vysílání nečekej. Já mám obojí SAT i SET a i když SAT je dražší, myslím, že má smysl do něj investovat. Už se tu taky toto téma řešilo.
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Jirka »

Asi spíše zvol satelit. Kartu pro příjem CZ programů a příjem z více družic. Budeš mít více CZ programů. V pozemním vysílání to bude díky byrokracii trvat dlouho, než bude širší nabídka zajímavých programů (Public TV, Z1 a podobný tragédy napovažuji za program...).

Chytám oba multiplexy a je to bída, co se nabídky týče.
Po technické stránce s příjmem nejsou problémy. Signál nevypadává, přestože od vysílače jsem hodně daleko.
zouzel1

#7 Příspěvek od zouzel1 »

Pozemní digitál je strašný, čím kvalitnější TV, tím je obraz horší. Pokud neudělají pořádek s datovým tokem, což by znamenalo snížení počtu programů v muxu - a tomu nevěřím - tak do budoucna jedině satelit... žoužel
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Jirka »

Nebo, pokud nejsi limitovaný penězi a jsi "hračička", tak si kup combo DVB-T + DVB-S. Od 10 tisíc výše je jich spousta, některé mají i vyměnitelné tunery, většinou mají HDD, USB, LAN, podporují HDTV, a základ mají na Linuxu. Jsou to pořádný mašiny... Recenze na ně vycházejí v SAT & DVB-T magazínu http://www.sat-magazin.cz/index.php?section=archiv :D
Jindra2

#9 Příspěvek od Jindra2 »

V Plzni jde momentálně 8 českých programů v digitálu a jde to perfektně, při příjmu ze satelitu platíš zbytečně kartu potřebnou k příjmu a přijímač je taky dražší.
Jindra
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Kaca »

Děkuji za Vaše ohlasy. Asi to vypadá že pohlédneme ke hvězdám a koupíme si kartu. Zdravím ! Kaca
Odpovědět

Zpět na „Poradna“