Stará parabola a novější typ LNB
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Stará parabola a novější typ LNB
Existují dva typy parabol offsetová a ješte jedna ta která má upevněnou LNB z úzkým hrdlem třemi prvky a tudíž malý průměr držáku potřeboval bych poradit jak tam dát novější LNB nemáte někdo zkušenosti jak to předělat díky předem.
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
RadekB píše:jinak to uzke hrdlo muze byt cast ozarovace, ktery je pro spravnou funkci NUTNY.
Nejlip kdyz to vyfotis.
tak to vypadá
- Přílohy
-
parabola2.jpg- (8.56 KiB) Staženo 235 x
-
parabola1.jpg- (8.75 KiB) Staženo 248 x
-
parabola.jpg- (11.13 KiB) Staženo 264 x
Nebo to prodej a kup to komplet novy, ale hlavne to nerozkuchej a nesnaz se tam nabastlit ten LNB co tam mas polozeny !!!!
mi-ro píše:No a co když dám do takový kruhový paraboly klasický "dnešní" konvertor za 200.- bez ozařovače?
Asi jako by jsi dal do S120 motor z Felicie. Pujde, pojedo to, ale Felda z toho nebude.
Udelas s kvalitni 90ky nekvalitni 60ku. Udelas s kvalitni 120ky prumernou 60ku.
Proto lepe na inzerat prodat nekomu, kdo vi o co go a vyuzije ji a koupit za par kacek 80ku offset.
RadekB píše:Do stredova paraboly patri odpovidajici LNB. Ostatni je bastl a prasarna. Pokud mas kvalitni stredovku - napr. Kovosat, tak sezen odpovidajici LNB (to se jeste, i kdyz je drazsi, da). Pokud je to neco jineho nebo nedej boze nejaka domadelana laminatka, kup radeji novou parabolu s odpovidajicim LNB. Jsou to stokorunove polozky, tak co resis ?
A kde se dneska dá ještě sehnat konvertor do středovky? Mám 120-ku z Kovosatu... žoužel
pepik9 píše:Nevidel bych to vubec dramaticky. Pred vice nez 15 lety jsem ke kovosatu 90cm pridelal tenhle drzak. Ta objimka je na miste puvodniho kruhoveho bazmeku. Pri parametrech dnesnich konvertoru oproti tenkrat by nemel byt zadny problem.
Ja bych to tragicky videl. Netvrdim, ze pri prijmu svarecek typu Astra to bude tragicke, ale staci treba Arabsat, Nilesat, ale i Astra 2, Turksat apod a uvidis ten rozdil.
Proto take jsem psal, ze je lepsi prodat a koupit ofsetku.
PS tu Kovosatku bych bral, jeji vyuziti je totiz i jinde nez na prijem satu.