Elektronková televize

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Oberleutnant

Elektronková televize

#1 Příspěvek od Oberleutnant »

Znáte někdo tuto historickou TV?Foto jsem našel na netu
Přílohy
televize.JPG
(55.61 KiB) Staženo 192 x
Oberleutnant

#2 Příspěvek od Oberleutnant »

foto šasi zezadu
Přílohy
televize 2.JPG
(58.55 KiB) Staženo 263 x
bu2520

#3 Příspěvek od bu2520 »

rus jak vyšitej asi nebude tolik znalců ruských historických tv
zouzel1

#4 Příspěvek od zouzel1 »

Připomíná mi to "Ogoněk", měla ho kdysi teta, tuším tak v roce 67-68. Měl nádhernou leštěnou skříň. Pamatuju si, že když po čase odešla obrazovka, chodil jsem se dívat na nádherný výboj, který hořel v hrdle. Teta k němu měla citový vztah a dlouho se ho nechtěla zbavit... žoužel
Oberleutnant

#5 Příspěvek od Oberleutnant »

Neni mi jasné, proč ty dvě elektronky na foto jsou zvenku a ne zevnitř, vždyť mohly propálit zadní stěnu.Myslim, že je to koncová a spínací elektronka řádkového rozkladu
Davidsev

#6 Příspěvek od Davidsev »

Ve vnitř by taky topily ne? Takže pod tišťákem by mohly horkem zničit nějaké jiné součástky...
urbanek
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od urbanek »

Skutečně to vypadá jako "aganjok" http://www.rw6ase.narod.ru/o/ogonek/ogonek_tw.html
jinak podobné šasi se vyskytuje v mnoha typech ruských TV z té doby. Myslím, že něco podobného měla v sobě i "Irena", která se prodávala u nás pod značkou Tesla...
urbanek
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od urbanek »

Oberleutnant píše:Neni mi jasné, proč ty dvě elektronky na foto jsou zvenku a ne zevnitř, vždyť mohly propálit zadní stěnu.Myslim, že je to koncová a spínací elektronka řádkového rozkladu

Elektronky jsou tam správně, musí to luftovat... ale patice byly konstruované tak, že měly dírky zkrs tišťák a daly se dát i z druhé strany - samozřejmě by to tak nefungovalo, protože by neseděly vývody
kozoka

#9 Příspěvek od kozoka »

Oberleutnant píše:foto šasi zezadu
Koncepce ruských aparatů je až zarážející, hotová časovaná bomba.
technik-po
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od technik-po »

Je to OGOŇĚK jak vyšitý. Ty lampy vzadu jsou výborné topení :lol: proto jsou vzadu, aby nevyhořel tišťák. Stačilo že hořeli patice těch lamp.
mirkov

#11 Příspěvek od mirkov »

V zdroji mali poriadne sietove trafo,telka bola galvanicky oddelena od siete.Tak to mali riesene ruske televizory tej doby.
Hifista

#12 Příspěvek od Hifista »

Tento televizor jsme měli téměř deset let a šlapal vlastně bez problémů. Nějakou dobu nás trápil studený spoj v zatemňování impulsů, než se to podařilo odhalit a samozřejmě výměna nějaké té opotřebené elektronky. Kupodivu nebylo nutno měnit žádný elyt, což je u ruských přístrojů častá bolest. . Ti rádoby "odborníci" co zde rozdávají rozumy o nebezpečí požáru by se měli nejdříve něco naučit a pak vynášet své soudy. Každý takový televizor měl vn část stíněnou pro zmenšení rušení. Na obrázku tento perforovaný kryt schází, jelikož už skončil kdoví kde.
Jinak koncepce ruských televizorů se síťovým trafem a elektronkami řady "E" se mi zamlouvala více, než zde obvyklejší"univerzály".
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“