OTF 488, 474, 472 - vypadava obraz pri prepnutí s DO
Moderátor: Moderátoři
OTF 488, 474, 472 - vypadava obraz pri prepnutí s DO
okikoo píše:Potrebujem poradiť, kde lokalizovať závadu. Pri akomkoľvek stlačení DO (prepnutie kanálu, hlasitosť a pod.) obraz zmizne, obrazovka zčerná a zostane vidieť len OSD piktogram (napr. názov kanálu, jeho číslo, pripadne nápis STEREO a pod.). Šírka písmen OSD je asi dvojnásobná (tučne) oprotí pôvodnému normálu. Trvá to cca 10 sec. (kým nezmizne OSD) a potom sa objaví znovu obraz. Zvuk ide bez porúch aj vtedy, keď obraz vypadne.
studne spoje na vertikalu ! proletovat a je to
Skús pridať to Ug2. /aj keď tomu osobne v tomto prípade neverím/ Ak to nepomôže, tak pripoj zároveň vstup z DVD, alebo videa, a ak tam bude preblikávať tento obraz, tak zrada je v tranzistore, ktorý porepína AV-TV.A základ: napätie 5V nesmie byť nižšie ani o 0,2V!
Upravené: teraz som si ten Tvoj popis prečítal ešte raz, takže: pláve Ti asi napájacie napätie B+, a to môže spôsobovať niekoľko vecí: Vadný kondík v spätnej väzbe impulzného zdroja, zlá filtrácia napätia B+, atď.V žiadnom prípade to nie je vo VERTIKÁLE, ako tu už jeden známy odborník zaryl...
To OSD je normálnej, alebo matnej farby?...
-
Návštěvník
Mysteri píše:Too:zslasby: Čo to má spoločné s vertikálom![]()
Skús pridať to Ug2. /aj keď tomu osobne v tomto prípade neverím/ Ak to nepomôže, tak pripoj zároveň vstup z DVD, alebo videa, a ak tam bude preblikávať tento obraz, tak zrada je v tranzistore, ktorý porepína AV-TV.A základ: napätie 5V nesmie byť nižšie ani o 0,2V!
Upravené: teraz som si ten Tvoj popis prečítal ešte raz, takže: pláve Ti asi napájacie napätie B+, a to môže spôsobovať niekoľko vecí: Vadný kondík v spätnej väzbe impulzného zdroja, zlá filtrácia napätia B+, atď.V žiadnom prípade to nie je vo VERTIKÁLE, ako tu už jeden známy odborník zaryl...![]()
To OSD je normálnej, alebo matnej farby?...
Jako fór beru , ale jestli to myslíš vážně , pak bych nechtěl být nejen tvým zákazníkem , ale ani jednoho z vás . Ivan
Prečo? Ak má širšie OSD? To je náznak, že môže, ale NEMUSÍ /!/, byť chyba vo zvýšenom napätí na budenie Vn. A keď sa to stáva pri prepínaní programov, tak iba dedukujem: Pri prepnutí programov môže pri zlej stabilizácií zdroja vybehnúť napätie, pretože obrazovka je v tom momente bez jasu, kontrastu a preto odoberá minimálnu záťaž. A potom chílu trvá, kým sa to zas ustáli. Mal som už aj taký prípad, a dalo mi to v tedy zabrať
A možno, ak sa podarí ,,okikoo" závadu odstrániť a dá sem vedieť, sa dozvieme, že to bolo ozaj vo vertikáli
alebo niečo okolo neho. Po výmene všetkých logických súčiastok, výsledok stále rovnaký, som šiel na tento web a vo vyhľadávači som si nalistoval príspevky na túto tému a tento konkrétny TV. A odrazu som zistil, že môže byť závada vo vert. vychyľovacích cievkach. Nakoniec, dnes, sa mi to potvrdilo, mal som tu telku s podobnou obrazovkou, prepojil som to, a potvrdilo sa! Za studena majú cievky cca 5,5R a po zahriatí, keď začnú blbnúť, 8.5R. Tiež, na prvý pohľad, trochu proti logike
-
Návštěvník
asi jsem totálně blbej , ale můžeš mi říci , kde se zmiňuju o vadě ve vertikálu v souvislosti s touto tv . Já jsem pouze napsal , že jestli to myslíš vážně (tvou odpověď) , tak bych nechtěl být tvým zákazníkem a na tom trvám . Jinak bychom určitě našli společnou řeč při sledování 911 , ale asi těžko v názoru na tuto chybu .
Ty např. úplně ignoruješ tmavé scény v přenosu obrazu , kdy by mu obraz musel dělat to samé .
Zdravím Ivan
Oprava: tak tenhle obvod byl u jiné telky.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Takže trochu to spresním. V okamihu stlačenia tlačidla na DO prepne obrazovka do zelená a v spodnej 1/4 spätné behy. Ale to len v zlomku sekundy, potom obrazovka tmava, lebo celú šťavu asi stiahne "piktogram" OSD. Až keď ten zmizne (cca 5sek.) potom sa vráti obraz. Budem hľadať niekde zvod v +B.
A ako sa chová trvalý medzi závitový skrat v FBT? Nie je toto podobne?
Mysteri píše:Skús pripojiť AV signál, či Ti to bude robiť rovnako, /myslím tým:keď prepneš z režimu TV do AV -na ktorom máš pripojený signál, či sa to správa rovnako/ ak nie, nechaj ho pripojený, prepni na TV a či v tomto režime, pri tom prepínaní nebude naskakovať signál z AV. Ale aj tak ma stále mätie to rozšírené OSD. Nakoľko je rozšírené? Skús pripojiť foto, ak máš možnosť.
Ten pokús s AV nemôžem realizovať, lebo momentálne nemám žiaden prehrávač doma. Ale prikladám fotku. Mám aj video (s foťakom) len neviem, ako to sem dať. Má cca2M2.
- Přílohy
-
Dsc04456.jpg- (62.4 KiB) Staženo 111 x