TV poplatky

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od ZdenekHQ »

Mimochodem, ten Kalcso v tom článku iDnes lže jak právník - když paušálně rozesílá všem "výzvy" a ani neví, co ti lidi dělají, proč okamžitě požaduje pokutu ? Proč nepožaduje pouze vyjádření a pokutou nehrozí až v druhým kole ? Nejvíc na to doplatí ti, co se hned pos* a zaplatí.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od forbidden »

Tak jsem kouknul do ARESU a hadejte? Mam to tam! Zavolal jsem pani do Brna na Cesky statisticky urad a tam mi vysvetlila, ze se to proste tak zaskatulkovalo, protoze z meho puvodniho obecneho popisu "vyroba a opravy elektrickych a elektronickych zarizeni" nebylo poznat o co konkretne jde. Nastesti byla velmi vstricna a chapava a nasli jsme jinou skatulku do ktere pasuje ma cinnost nesrovnatelne lepe.
Dnes si jdu pro nejaky dopis urceny do vlastnich rukou, tak asi tusim co to bude :evil:
bu2520

#18 Příspěvek od bu2520 »

taky jsem to dneska dostal a v aresu mám opravy a servis kancelářské a výpočetní techniky, čili odtamtud to zřejmě nebere, teda pokud neargumentuje tím že můžu mít v počítači tv kartu. Telky udělám dvě do měsíce ale asi budu muset zaskřípat zubama a povolit, nevím nevím :twisted:
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od ZdenekHQ »

Další krásný příklad podpory malého podnikání v tomto státě. Ovšem kdo např. důchodcům bude za pusu opravovat starý televize a radia, to opravdu nevím. Jedině zadarmo, protože pak to není činnost za účelem zisku a tudíž ani podnikání.
]
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od ZdenekHQ »

:lol: :lol: :lol:

https://tvp.ceskatelevize.cz/poplatky/faq.php?id=25

:lol: :lol: :lol:

A už se začíná házet přes palubu....
]
mi-ro

#21 Příspěvek od mi-ro »

ZdenekHQ píše:ZATÍM v tomto státě platí, že prokázat Tvoji vinu musí ten, kdo podává žalobu. Nemůžeš dokázat něco, co neděláš. Pokud 5x do roka opravíš televizi sousedce, není to soustavná činnost za účelem zisku a tudíž ani podnikání. A jelikož §5 odst. 3 a 5 se vztahuje pouze na podnikání, stačí prokázat (mělo by), že děláš jako podnikatel zvukařinu, nikoliv opravy TV.

Připravte se na druhou vlnu, všichni chlapi, kdo mají v pořádku svoje přirození, budou preventivně zavření za znásilnění.

Každopádně všem doporučuji poslat doporučený dopis s vysvětlením.
ve třetí vlně kdo má do pr.ele díru bude posílat žaloby.
..to bude jen ňákej odpůrek
bu2520

#22 Příspěvek od bu2520 »

no musím to uvážit, navíc je krásné, že píšou dlužíte 135kč a k tomu 10 000 přirážka k poplatkům
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od ZdenekHQ »

Až se trošku uklidní vlny a pan Hamižný bude hozen přes palubu, zkusím z čt dostat nějaké oficiální prohlášení, od kolika televizorů měsíčně je to vlastně soustavná činnost. Do té doby žádnou pokutu neplať ! Ale klidně se přihlaš k placení jako OSVČ, pan Hamižný používá evidentně jinou databázi než čt.
]
bu2520

#24 Příspěvek od bu2520 »

díky za odpověď , já si nebyl jistý abych tím, že se přihlásím vlastně neukázal že bych platit měl, nemám oficiální provozovnu a to že mám soukromou dílničku kde si kutím když nejsem na výjezdu to mi uznal i živnosťák když tu byl na kontrole.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od ZdenekHQ »

A kdo ti dokáže, žes ty TV opravil ? Máš to v účetnictví ? Máš někde reklamu na opravy TV ?
]
bu2520

#26 Příspěvek od bu2520 »

ne nic takového neexistuje
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od ZdenekHQ »

Mimochodem, oficiální účet České televize je v bance 0300 . Podívej se na číslo banky, kam tu pokutu máš poslat....

P.S. Pan Hamižný evidentně vzal kompletní seznam živnostníků v oboru servis elektro a všem to poslal (údajně poslal několik desítek tisíc dopisů). Vyčkej času.
]
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od forbidden »

Tak jsem doma s postou a jak se dalo cekat, mel jsem tam jeden vyhruznej dopis. Hnedka jsem mu poslal mailem co si o nem myslim. Zitra poslu doporucene cestne prohlaseni, ze se vyrobou, opravami ani prodejem zarizeni schopnych prijmu TV signalu ve smyslu zakona c. 348/2005 Sb nezabyvam a hotovo. Uz o nem nechci nikdy slyset, maximalne tak v cerne kronice. :doublefuck:
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od ZdenekHQ »

]
Crifodo

#30 Příspěvek od Crifodo »

Nečekejte nějaké rozumné stanovisko od ČT, ta firma je jasná od doby "televizní krize". Od té doby - zazmrdováno.
V TV krizi jim byli lidi dobří, aby je přitáhli na náměstí a posvětili současné kariéristy ve funkcích - od té doby ČT žije v souladu s těmi zákonodárci a vůbec s naším orwellovským státem. Proto se i z event. šlápnutí vedle v právním významu ČT snadno vyzuje (nějaký takový případ už byl před pár lety, ČT to pochopitelně ustála a jak je vidět, troufá si dál).
Ono už samotné definování poplatníka jako odběratele elektřiny je šílené a šílená je taky povinnost spolupráce energetické firmy s výběrčím TV a R poplatků.
Už ani nezáleží na tom, jestli se vydírání a strašení občana státem děje za vlády socanů nebo rádoby pravice.
http://www.novinky.cz/clanek/146701-ct- ... latky.html
- je to tady, když to vyjde, dobrý, když ne, Janeček toho advokáta spláchne a jede se dál. ČT je dál čistá :barf:
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“