Pentium II 266MHz (Klamath) - prehrievanie
Moderátor: Moderátoři
Pentium II 266MHz (Klamath) - prehrievanie
2. Keď zapnem PC sieťovým vypínačom, ihneď sa rozbehne. Nezdá sa mi to v poriadku. Mám podozrenie na zdroj. Našiel som vydutý kond vo vetve +5VSB 2200uF/10V. Zaujímavé, že kapacitu má plnú. Vymením a uvidím.
2. To je vec dosky. Na tych najstarsich ATX doskach sa to po zapnuti napajania bud vzdy zapne alebo ostane vypnute, na niektorych je na to jumper, na novsich sa to da nastavit v BIOSe. Ked su v zdroji nafuknute elyty, tak ich skontroluj radsej vsetky. Ak su to nejake smejdy, tak nezaskodi vymenit vsetky velke na sekundare (plus ak je v primare pomocneho zdroja nejaky maly, tak aj ten).
Chladic z Duronu na PII? Co je to za blbost? Na PII ma ist uplne iny chladic, kedze je to do Slotu 1. Najlepsi chladic je original Intel, su tam rebra po celej dlzke a ventilator taha vzduch cez celu ich dlzku (preto je na tom ten plastovy kryt).
Jak se tak dívám, v tom manuálu je pár jumperů nepopsaných, je možné že je to některý z nich
rnbw-mam pocit ze asi kazdy z nas mysli nieco ine...
- Přílohy
-
07082008226.jpg- Pent. mmx 166 mhz,233-ku uz nemam,putovala kamaratovi aj s doskou.Oranzovy "prcek" je povodny chladic,to vacsie je z duronu..sposob uchytenia ten isty
- (64.44 KiB) Staženo 89 x
-
07082008225.jpg- rnbw-mal si toto na mysli? mal som to na nejakom celerone tusim 366 mhz...
- (52.7 KiB) Staženo 78 x
Rozmýšľam, čo ďalej:
1. zberný dvor
2. výmena ventilátora na CPU ako má keemo na fotke
3. tuning case (namontovanie malého ventilátora na najvyšší bod zadnej steny)
4. pomocný ventilátor za prednú stenu s nasávaním zvonku
5. výmena zdroja
6. výmena procesora za Celeron
Dnes som zadara získal PC s AMD K6-2/266, ten hreje ako môj starý P233MMX, skoro vôbec! Ale myslím, že výkonovo sa PII 266 nevyrovná.
Ale pricina problemu bude v tom, ze teplo ostava v case. Nasavanim zpredu zvonku to nezlepsis, to pomoze az vtedy, ked mas vyrieseny odvod tepla. Ak ma zdroj ventilator s automatickou regulaciou otacok, tak ho skus odpojit a pripojit priamo na 12V.