Tak som to rozobral a pozrel na invertor - ten je velmi jednoduchy - je tam jeden IO, ktory ma v sebe vsetko integrovane a okrem neho len trafo a pasivne suciastky. Skusobne som pripojil ziarivku na externy invertor - iba cervene svetlo a invertor zlovestne bzucal. Rychlo som to vypol a bolo jasne - vadna ziarivka v podsvieteni!
Notebook je z roku 2005 a (podla SMARTu z disku) ma nabehanych len 4800 hodin! Napriek tomu je ziarivka zla, co som doteraz nikdy nevidel (ani na podstatne starsich strojoch).
Takze som vybral LCD panel (znacky Chi Mei Optoelectronics (CMO)) a usudil, ze ziarivka bude na jeho spodnej hrane a rozobral tu cast. Na vrchnej hrane su kontakty a napisy "Don't touch!", ktorymi som sa snazil riadit (napriek tomu sa mi parkrat podarilo dotknut sa plochych vodicov veducich k sklenej casti, ale nastastie to prezili). Ziarivku som nakoniec vybral a podla merania a www.avelmak.sk usudil, ze mam objednat 310x2,6mm.
Dnes prisla - vyzerala, ze je trochu hrubsia ako ta povodna, no vosla tam celkom bez problemov. Horsie na tom boli vyvody - boli hrubsie ako povodne, takze sa tam nezmestili. Musel som ich hned na kraji odstrihnut a prispajkovat tam tie povodne (spoje som dokladne zaizoloval, kedze tam je dost vysoke napatie).
Najzaujimavejsie bolo skladanie LCD panelu dokopy. Pekne bolo vidiet jednotlive vrstvy LCD polozene na sebe. Plech so ziarivkou bol nasadeny na spodnej svetlovodivej vrstve velmi natesno, tak sa mi ho tam nepodarilo nasadit uplne cely - vpravo to trochu odstava.
Po zlozeni a zapnuti som bol prekvapeny - normalne to funguje