To ICE: Taky mi nejede zdroj. Rozchodil´s to nakonec ? Já tam zkontroloval snad všechno, vyměnil 1 elyt 47mikro/50V. Už mi zbývá jen vyměnit ten IO. Jsou záměnné typy STRG6153 a ...6153T ? Díky.
Vyměň STRG... Je to *ěvka, sám jsem s ním měl co do činění......
I když všechno nasvědčuje vadné jiné součástce, STRG je hlavním problémem. Kup, vyměň a hotovo!
Koupil jsem, vyměnil, zapnul a jede to ! Otázkou zůstává jak dlouho. Zabýval se někdo tím, proč nastane úhyn toho švába? Nemám totiž rád opravy, kdy se nenajde příčina a odstrňuje se jen důsledek. Jinak se liší "Téčko" tvarovanýma vývodama, což není žádný problém.Takže zatím díky.
Blahopřeji k odhalení závady. S STRG má hodně kolegů zkušenost, že je nutné jej velmi dobře chladit. Pokud nebyl na chladiči, asi máš vyšisovaný plošňák kolem něj, jak topil. Nějaké Al žebírko mu udělá móóóóc dobře! (samozřejmě pastu na chladiče použít taky).
To: SIDTIM Je to tak! Chladič má za provozu dost vysokou teplotu, pořádně pálí do prstu. Proto jsem se rozhodl pro jeho výměnu za vhodné AL žebírko z šuplíkových zásob. Nyní chladič výrazně méně hřeje, takže mu to bude určitě svědčit. Vřelé díky za tento tip !
Prima, jsem rád, že se povedlo! Opravdu, už hodně lidí si s STRGéčky užilo své a vždy se shodli na tom, že jsou špatně chlazeny.
Snad tato zkušenost pomůže i jiným.
Hezký den a hodně zdaru!