Regulace teploty
Moderátor: Moderátoři
Regulace teploty
TakŽE samozřejmě všecko řešil pouze v TEORETICKé rovině - včetně TEORETICKÉHO spájení nerezového dvouplášťového kotlíku a měděného protiproudového chladiče - však se s tou teorií něco nadřel, trvalo mu to asi týden po práci v dílně, než si tu teorii mohl hezky zabalenou v papírových deskách odvézt autem domů...
Akorát pak když tu teorii ověřoval, nemohl 3 dny do práce, jak ho ta praktická část zmohla...:
A kutilmile - nelituju tě
A teplota je snímaná v tom vodnom roztoku, alebo v nádobe nad ním ?
A skutočne, len teoreticky. Dúfam, že to prepaľujete dvakrát ... A čosi Vám hovorí aj termín "vyskoč" ...
(P.S.: Odborná diskusia, dúfam, bude nasledovať !)
A zas som druhý ...
V kupé sa ozve: "Jano, pre Boha živého, nepi to - ja som oslepol!!!"
DolfiG píše:To v tom vodnom roztoku prebieha elektrolýza medzi tými platničkami, čo potom ohrieva vodný roztok a roztok nad ním ?
A teplota je snímaná v tom vodnom roztoku, alebo v nádobe nad ním ?
A skutočne, len teoreticky. Dúfam, že to prepaľujete dvakrát ... A čosi Vám hovorí aj termín "vyskoč" ...
(P.S.: Odborná diskusia, dúfam, bude nasledovať !)
A zas som druhý ...
Díky EKKAROVI ! Podívám se k Flajzarovi.
Vodní roztok je ohřívaný právě tím proudem který je mezi destičkami a ta voda přez nerez plášť ohřívá kvas.
Dvakrát pálím i když ne vždy je to nezbytné. Etanol má bod varu 78,15 stupně celsia a metanol o deset míň tak že si člověk si spočítá kdy co teče.
Termín " vyskoč" mě nic neříká. Předpokládám ale že se jedná o nějaké nebezpečí. Já nepracuji s otevřeným ohněm a navíc větrám. Čistě TEORETICKY
Dnes už musím bohužel končit protože jdu do zaměstnání ale zítra se zas ozvu. Ahojte
Myslím si, že nie len Slováci občas vchádzajú do tunela ...
Pre EKKAR : A je ten tyristorový regulátor spojitý, ako požadoval autor vlákna ? A s akým snímačom teploty spolupracuje. Asi najvhodnejšie by bolo platinové čidlo PT100.
Když se pálí tak by se čistě teoreticky ( ovšem praxe bývá jiná. Koštovat se taky trošku musí, ale jenom trošku). nemělo chlastat. Vždycky se potom něco pos... . Je to jako když se udí klobásy. Taky se nesmí od nich odejít a konzumovat nedouzené se taky nemají.
DolfiG píše:Vyskoč je termínus-technikus pre tú najprvšiu frakciu, po oddestilovaní ktorej vyskočí teplota o cca 10 st. vyššie ...
Myslím si, že nie len Slováci občas vchádzajú do tunela ...
Pre EKKAR : A je ten tyristorový regulátor spojitý, ako požadoval autor vlákna ? A s akým snímačom teploty spolupracuje. Asi najvhodnejšie by bolo platinové čidlo PT100.
Ano. Tak že tohle dodržuju, akorát jsem neznal tenhle terminus technicus. Díky za vysvětlení.
EKKAR píše:Tohle: http://www.flajzar.cz/detail.php?zbozi= ... &z=galerie sice je na výstup relé, ale když vezmu setrvačnost té nádoby plné kapaliny, tak to moc kmitat nebude - uvědom si - jedno topení pojede "furt naplno", druhé taky - ale manuálně ho vypneš po rychlém přiblížení na třeba 65°C - a teprve to třetí bude cyklovat, takže to nebude tak hrozné, když bude spínat zhruba co minutu, nemělo by to zase tolik vadit - vždyť tu teorii neprovozuješ denodenně celý rok v kuse, nebo ano?
Díky To co píšeš je naprosto logické a ještě navíc můžu ( kvůli hluku ) spínat tím malinkým relé přez patřičný obvod třeba zrovna ten triac. Super.
- kevin_mitnick
Kdyz se dilo dari, spina mi ten presnejsi asi s cyklem 5 vterin co SSR vubec nevadi a teplota kolise +-0,8°C. Proto jsem analogovou regulaci ani neresil (uz jen kvuli chlazeni ridicich polovodicu)
Kaca píše: Už jsem ho objednal.
Termistor je skutočne veľmi citlivý, no hodne nelineárny snímač teploty. V tomto prípade to istotne nemôže vadiť ...
Trochu rozmýšľam nad ohrevom. Aby to vôbec fungovalo, voda nemôže byť destilovaná. Nekope to ? Alebo nádoba je uzemnená a vytvára stred záťaže ?
Pri zapínaní jednotlivých fáz, nenastane tam nehomogenita tepelného poľa ? Asi riadenie všetkých troch fáz je lepšie. (Alebo treba miešať vodu).
Tým objednaným regulátorom s relátkom (trojkontaktným, radšej troma maličkými), môžete spínať všetky tri triakové regulátory na nevýkonovej úrovni, nastavené na čiastočný výkon. (Možno sa zníži hysterézia).