Chladnička s mražákem
Moderátor: Moderátoři
Chladnička s mražákem
Je mi jasné co nastalo,termostat jsem provizorně ojebal,ale ted to budu muset hlídat já.
Potřeboval bych schéma na nějaký elektronický termostat s dvěma čidly,už jsem to chtěl předělat kdysi,ale zatím jsem žádný schéma nenašel a furt to mělo čas,ale ted mě nic jinýho nezbývá.
Nechci už to mechanické.Jestli někdo něco máte,tak mi to prosím pošlete,ale pokud možno bez procesoru,neumím programovat.Problém je že lednice je jednokompresorová a potřebuji hlídat teplotu v mražáku i lednici.
Je to mechanický termostat,spousta pák a kolíbek,tak není divu,že se to časem asi unavilo,ale ted to potřebuju předělat na elektroniku.Něco jsem našel v AR,tak to prubnu.
- Artaban001
Re: dotaz...
feflo píše:kocur: prosimte...a co s tim uniklym mediem...
Kdyby mel unikly medium, tak by dochladil.. Mam ale takovy pocit, ze ty termostaty jsou taky plneny nejakym mediem - ten drat, co vede do mrazaku je kapilara a v tom termostatu je jakasi komurka s membranou, ktera pusobi na mzikovej kontakt..
To jsme si vysvětlily princip termostatu a ted bych potřeboval nějaký schéma elektronickýho termostatu.
Vím o čem mluvím a nejsem idiot abych si myslel že mi uniklo médium chladící a ještě doufal že to bude chladit.
Ta chladnička normálně jede,provizorně jsem to vyřešil časovým spínačem po 15min,abych neodrovnal kompresor a jdu se pokusit udělat nějaký termostat.
Prosím vyvarujte se zbytečným otázkám,je to jak píšu,já si to nevymýšlím.
Bodlo by nějaký originál schéma od ledničky která to má už elektronický a jede na jeden kompresor.
Já něco našel,ale musím to trochu předělat a nevím jestli se mi to podaří vyštelovat do takové přesnosti spínání,ale jestli to klapne,určitě se s ostatníma podělím o schéma.
- Artaban001
Jinak s ty čidla KTY mám už doma a půjdu na to,podle datascheetu jsem viděl ty hodnoty co jsem psal a moc mě to nenatchlo,ale když píšeš že je to jinak, tak to mě trochu uklidnilo.Asi jsem to špatně pochopil,hold neumím anglicky a tak si moc nepočtu.