OTF 488, 474, 472 - vypadava obraz pri prepnutí s DO

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Mysteri

#16 Příspěvek od Mysteri »

Tak, ako napísal ,,pajosek", súhlas, to OSD je v poriadku, /možno trochu doladiť SCREEN na Splite- ale to by som teraz neriešil/. Škoda, že nemáš TV generátor, alebo hocičo iné, aby sa vylúčila častá závada u starších OTF, a to zmena parametrov tranzistora - prepínača AV/TV. To sa takto vie správať. Alebo, skús ešte vymeniť kondík 220m na báze BUčka, prípadne elyt na filtráciu 200V na RGB dosku. Možno to pomôže.
okikoo

#17 Příspěvek od okikoo »

Pesko píše:Vymeň na skúšku tranzistor VT304 cez ktorý sa do procesora privádza
impulz SSC .Nemeraj ho ale vymeň.

Vymením v sobotu a dám vedieť. Skôr sa k tomu nedostanem.
okikoo

#18 Příspěvek od okikoo »

Mysteri píše:Tak, ako napísal ,,pajosek", súhlas, to OSD je v poriadku, /možno trochu doladiť SCREEN na Splite- ale to by som teraz neriešil/. Škoda, že nemáš TV generátor, alebo hocičo iné, aby sa vylúčila častá závada u starších OTF, a to zmena parametrov tranzistora - prepínača AV/TV. To sa takto vie správať. Alebo, skús ešte vymeniť kondík 220m na báze BUčka, prípadne elyt na filtráciu 200V na RGB dosku. Možno to pomôže.

Myslel si asi Focus. Ten je v poriadku. Keď naskočí obraz, je ostrý jak britva.
Všetky elity v silovej časti a doske RGB boli menene asi pred rokom, tak predpokládam , že sú dobré.
Mysteri

#19 Příspěvek od Mysteri »

Jasné, myslel som Focus :oops: :oops: Čo sa týka elytov, teraz sú na trhu také šmejdy.. :evil: Na ne sa už asi rok-dva nespolieham.
okikoo

#20 Příspěvek od okikoo »

Zmeral som ho - bol dobrý. Ale aj tak som ho na skúšku vymenil. Nepomohlo. Závada zostala.
Návštěvník

#21 Příspěvek od Návštěvník »

okikoo píše:

Zmeral som ho - bol dobrý. Ale aj tak som ho na skúšku vymenil. Nepomohlo. Závada zostala.

Pro můj klid , dej mi na sklo ještě nějaký obrázek OSD . Díky Ivan
okikoo

#22 Příspěvek od okikoo »

Stále si myslím, že je mäkký zdroj v bode odberu. Neviete poradiť z ktorého bodu sa odoberá prúd pre tvorbu piktogramu OSD????
Návštěvník

#23 Příspěvek od Návštěvník »

okikoo píše:Stále si myslím, že je mäkký zdroj v bode odberu. Neviete poradiť z ktorého bodu sa odoberá prúd pre tvorbu piktogramu OSD????

Neuvažuj nad nesmyslama a dej tam ještě nějaký jiný OSD . Ivan
okikoo

#24 Příspěvek od okikoo »

Anonym píše:
okikoo píše:Stále si myslím, že je mäkký zdroj v bode odberu. Neviete poradiť z ktorého bodu sa odoberá prúd pre tvorbu piktogramu OSD????

Neuvažuj nad nesmyslama a dej tam ještě nějaký jiný OSD . Ivan

Prikladám foto OSD tlačidla Ladenie kanálov spolu s Vypnúť zvuk.
Přílohy
Dsc04459.jpg
(61.39 KiB) Staženo 65 x
Návštěvník

#25 Příspěvek od Návštěvník »

Nevím co je tam za procesor , ale jestli má zvlášť hodiny pro OSD , pak máš vadu tam . Nemá-li zvlášť hodiny pro OSD , pak je nejspíš vadný uPC . Ivan
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od pajosek2 »

No,tak tady už je to evidentní,ta první fotka OSD nebyla dost přesvědčivá.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
medabeda

#27 Příspěvek od medabeda »

Zdravím Pajoska2.No jak pro koho.Já OVP a OTF opravuji teprve rok,předtím jsem od revoluce opravoval Thomsony,Philipsy,Samsungy,Daewa,Goldstary a LCE,ale nikdy jsem se s podobnou závadou nesetkal.Takže to bude něco typického jen pro Oravy.
Méda Béda.
Návštěvník

#28 Příspěvek od Návštěvník »

medabeda píše:Zdravím Pajoska2.No jak pro koho.Já OVP a OTF opravuji teprve rok,předtím jsem od revoluce opravoval Thomsony,Philipsy,Samsungy,Daewa,Goldstary a LCE,ale nikdy jsem se s podobnou závadou nesetkal.Takže to bude něco typického jen pro Oravy.
Méda Béda.

Jen musím věřit , že ještě vyzkouší krystal , neb jsem mu to nenapsal , ale : Jestli děláš LCE , tak tam jsem se setkal u uPC s odporovým trimrem , který měnil kmitočet hodin pro OSD . Ten trimr tam byl přerušený . Možná , že to byl AKAI chassis jsou stejná , ale chyba nezapomenutelná . Častější chyba v hodinách (krystal) byla u SCHNEIDERA 21". Ivan
Pesko

#29 Příspěvek od Pesko »

Keď je v poriadku SSC aj FBlank , tak potom asi len ten uPc.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“