Riva vypíná zdroje

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
agent000
Kontaktovat uživatele:

Riva vypíná zdroje

#1 Příspěvek od agent000 »

čau bastlíři,
Tak už mi delší dobu vrtá hlavou jak může grafická karta vypnout zdroj. Gk je NVidia Riva TNT2/TNT2 do AGP slotu (16MB SGRAM), a z jakéhosi důvodu u ní méně kvalitní zdroje nemají šanci, jelikož po zapnutí začnou pískat a šumět, až se nakonec vypnou. Takto dokáže vypnout 350W Maxpower nebo 400W RedStar, ale zajímavé je, že u ní 250W Ever (od FSP group) spolehlivě drží (i když je taky zřetelně při startu slyšet pískání, ale nidky se nevypne). Mohl by mi někdo nastínit kde by se u karty mohla skrývat chyba?
xxxe

#2 Příspěvek od xxxe »

A není závada v těch zdrojích?Já měl v jednom už načatý kondy na sekundáru a dělalo to podobný blbosti až jednoho dne vyplo samo PC a už nešlo zapnout.Dal jsem kondy na sekundár komplet protože už skoro každej na výstupu bobtnal a od tý doby maká jak za mlada.
agent000
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od agent000 »

jo jasně ten Maxpower beru zpět tam jsou ty kondenzátory jak žárovky, ale v RedStaru to je všechno skoro úplně nový a stejně to jezdí... a ten Ever taky dost píska přece obyčejná grafika nemůže takhle přetěžovat zdroje :headscratch: za toho evera ybch dal ruku do ohně...
Split

#4 Příspěvek od Split »

no nemala by ale tie znacky su fakt dost divne...skus si pozicat frontier alebo fortran a vyskusaj to pri nich...
Vsetko co sa da pokazit sa raz pokazi.
vladimirek

#5 Příspěvek od vladimirek »

Vyhoď tu kartu a máš klid. Je už překonaná.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Aby to vypinalo zdroj, tak to musi vela zrat => musi sa to poriadne zohrievat. Tak skus, ci sa to nejako nadmerne nehreje. Teoreticky by to mohol robit napatovy regulator na tej karte.
p32

#7 Příspěvek od p32 »

Aby to vypínalo zdroj, tak to právě nemusí vůbec nic žrat, ale může to blokovat sběrnici a zdroj (spínaní) má potom problém s řizením, takže se může vypnout.
Pokud to dělá jen tato grafická karta, tak vyhodit nebo přehodit elyty a mrknout na spoje.
agent000
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od agent000 »

p32 píše:Aby to vypínalo zdroj, tak to právě nemusí vůbec nic žrat, ale může to blokovat sběrnici a zdroj (spínaní) má potom problém s řizením, takže se může vypnout.
Pokud to dělá jen tato grafická karta, tak vyhodit nebo přehodit elyty a mrknout na spoje.

aha no už jsem to vyřešil, koupil jsem jinou z bazaru a mám fakt pokoj... 8-) Jinak ten MOS byl jenom vlažnej, takže asi budeš mít pravdu P32. Díky moc všem za pomoc :)
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

p32 píše:Aby to vypínalo zdroj, tak to právě nemusí vůbec nic žrat, ale může to blokovat sběrnici a zdroj (spínaní) má potom problém s řizením, takže se může vypnout.

Tak takyto nezmysel som uz dlho nevidel. Zdroj sa zapina signalom PS_ON# a so zbernicou nema nic spolocne.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“