prodám předzesilovač pro magnetodynamickou přenosku

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
klimaXX

prodám předzesilovač pro magnetodynamickou přenosku

#1 Příspěvek od klimaXX »

Prodám tento předzesilvoač, již poskládaný, plně funkční:

http://music-shop.vltava2000.cz/store/g ... mentID=132

email: michalklimunda.zavinac.seznam.cz
jef111
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jef111 »

Nějaké schéma by k tomu nebylo?
Ať nekupuju zajíce v pytli. :)
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
EKKAR

#3 Příspěvek od EKKAR »

Co bys chtěl od NE5532?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
jef111
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jef111 »

Aha tam je fotka... mě firewall blokoval skript na té stránce...
Beru zpět.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

Já ten preamp znám, myslím, že ho prodává i Flajzar a další zásilkáče - běžná spotřebka, nic extra - obzvlášť pro Tebe, Jefe... Na poslouchání stačí - ale právě že jenom stačí...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
jef111
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jef111 »

Né tady nešlo o to že bych ho chtěl nějak jako kupovat :D to ani náhodou, myslím že nic lepšího jak to co mám už skoro ani není :D
Spíš tak z principu sem si rýpl...
www.sigmaphon.cz
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

jef111 píše:... myslím že nic lepšího jak to co mám už skoro ani není :Dl...

No, lampáři by se s Tebou hádali do krve, že "...nějaká ta pentoda je určitě lepší než hrst operáků...", ale já stojím na straně Dudka a jeho Actidampů, tím pádem i na Tvé. Actidamp rulezz!
jef111
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jef111 »

Právě proto tam to slůvko skoro.
To je právě proti takovým hádavým přesvědčencům :D
Lampy v koncovém zesilovači uznávám, ale nikde jinde. Ovšem to je věc názoru že..
www.sigmaphon.cz
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

A já je neuznávám skoro nikde - výjimkou jsou speciální aplikace - vysílače (výkonové vysílací triody a pentody s anodovou ztrátou v řádu desítek až stovek kW) a generátory vln pro radary - pokud tedy přiznáme dutinovému magnetronu nebo klystronu status elektronky. Jinak pro akustiku lampy neuznávám - někdo má na to náhled jiný, já si za svým stojím. Oni ať si bastlí své lampy, já si budu bastlit polovodiče... Pomíjím historická řešení, muzikanty s jejich žízní po efektech a "kulatém zkreslení" a retrostyl - tam svítící nažhavené katody vypadají hezky, ale moderní elektronika opravdu není o vakuu...
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od pajosek2 »

Už to tady bylo psáno mockrát.Pro mne je přijatelné řešení lampy v předzesílení a kone Fet.S ohledem na kvalitu a spotřebu je to optimální řešení.Navíc jestli si někdo myslí,že tím,když použije lampu bude mít lepší parametry,tak to platí pouze pokud je celé zařízení dobře navrženo a postaveno. Jinak řečeno "blbě postavený lampový zesák může mít horší parametry než dobře postavený z polovodičů.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
EKKAR

#11 Příspěvek od EKKAR »

Jo, Pájo - to je pravda. Akorát si nedovedu představit, jak pro magnetodynamickou přenosku nastavuješ vstupní im(_!_)anci mřížky na normovaných 47kOhm jinak, než zdrojem tepelného šumu - rezistorem mezi mřížku a zem. U krystalky (piezo) je to jasné - tam je přizpůsobení ideální, ale na těch 47k nic lepšího než aktivně tlumený operák neznám. Viz Dudkovy a Sýkorovy úvahy o tepelném šumu vstupních součástek, Amatérské rádio ročník 1990. Sice 20 let staré, přesto neustále platné.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od pajosek2 »

To je pravda.Kdysi jsem tady založil jedno vlákno ohledně vstupní impedance zesilovačů.Kolektivně jsme došli k názoru,že na to výrobci ser..No,ale souhlasím s Tebou.U mg.přenosky je to celkem zásadní.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
honza637
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od honza637 »

Taktéž se přikláním k Actidampům a podobným zesilovačům (Vlastním zesilovač Denon PMA1315R a ten má preamp tedy zabudovaný a to jak MM tak MC a hraje skvěle). Ty lampy působí docela příjemně v koncových stupních. Měl jsem tu čest jich pár slyšet a musím říct, že ve spojení s dobrým preampem je to zážitek. Podle mého názoru je věc názoru jak vůbec aparatura hraje. Uznávám názor, že aparatura by měla být především postavena na ucho majitele který ji poslouchá. Ty lampy tomu dodávají sice větší zkreslení, ale do jisté míry je příjemé. Mě osobně vyhovují FETové zesilovače a lampy. Mají měkčí zvuk, lépe se poslouchá delší dobu.
Kolik serverů jsi zničil, tolikrát jsi adminem.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“