Alarm príručnej batožiny

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
a4tech
Kontaktovat uživatele:

Alarm príručnej batožiny

#1 Příspěvek od a4tech »

Zdravím, potreboval by som poradiť. Nestretol sa niekto z alarmom, ktorý sa spustí pri oddialení od základne? V praxi ak mám príručnú tašku a niekde ju zabudnem ak sa vzdialim od nej tak ma na to upozorní. Skúšal som už nejaké na báze kapacitnej ale nebolo to ono. Nesmie to byť veľké.
Dík.
tomas001

#2 Příspěvek od tomas001 »

Zkus se podívat po nějakém schématu na jednoduchý miniaturní AM nebo FM vysílač - používají se mimo jiné jako štěnice. K němu postavíš odpovídající přijímač, který bude detekovat sílu signálu, odpovídající mimo jiné taky vzdálenosti.
Můžeš ale mít problémy se spolehlivostí - překážky mezi tebou a taškou, nebo se otočíš a signál tím zeslábne. Navíc můžou vznikat různé odrazy signálu, které budou zkreslovat výsledky.
Podobně bys to třeba mohl řešit ultrazvukem, ale budeš mít asi podobné problémy.
mi-ro

#3 Příspěvek od mi-ro »

Provázek jedním koncem na batožinu a druhý na ruku. :D Asi to lze ale nebude to nic jednoduchýho, v principu malý vysílač a pasívní přijímač se sirenkou-něco jako proti zlodějům v obchodě. Jinak to nevidím. To neuvažuju problémy s rušením něčeho..
..to bude jen ňákej odpůrek
Sendyx

#4 Příspěvek od Sendyx »

A nestačil by nahoře falešný uzávěr, jištěný provázkem kolem pojistky takového F1 ? Ty bys do toho lezl zipem na boku :-)
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

F1 - to je dobrej alarm, člověče, to mně nenapadlo - já bych se přikláněl spíš k US Mk.4 - taková ta kulička (trochu kouře a spousta rámusu)...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Sendyx

#6 Příspěvek od Sendyx »

Prostě tak jako tak by se odnesená batožina rychle našla, stačilo by naslouchat, dívat se na zpravodajství TV H@vna nebo číst noviny.
alles

#7 Příspěvek od alles »

když se nosily v tašce vejplaty pro podnik tak se tam dávala taková příšerně houkací krabička, na ruku náramek z drátu, nějaký konektor k tašce,, odpojením se sepnul tyristor a zaclo to houkat..
brtnik
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od brtnik »

Odpovědět

Zpět na „Poradna“