leonské předivo, kam na ně?
Moderátor: Moderátoři
U profesionálních repro je odzkoušený chloroprén, ale ne ten ze Slovenska, tuším, Henkel Chemoprén. Jeho kvalita dost kolísá a z dlouhodobého pohledu klesá.
Doporučil bych Vukolep z www.plastservis.cz. Je to firma ve Zlíně,bývalí baťovci, sorry, Sviťáci, a tento jejich chlorkaučuk skutečně drží. Jen zapáchá intenzivněji, než Chemoprén.
BTW: Už jsem viděl kopulky přilepené epoxidem, bylo to dílo Mistra. No comment.
Vukolep na rozdíl od Chemoprénu (mají ISO a zahraničního majitele... no comment) drží podrážku na sportovní obuvi tak, že spíš urveš někde kousek dál vlastní materiál... Na Chemoprén kýchneš a je dokonáno. Jeden známý švec prohlásil, že Chemoprén už se nehodí ani na lepení linolea v garáži. Ono to sem nepatří, ale když lepím na teniskách takovou tu zvedlou špičku, jak se to dnes dělá, tak Chemoprén se nechytá a Vukolep odpadne až po pár letech drsného používání, A to se furt bavíme o chloroprénu..........
Já myslím, že to patří do každé dílny, nevím jak ty, ale já považuju lepení a volbu správného lepidla za velký kumšt a taky problém. A někdy žasnu když se mi od kolegů ze zahraničí dostane slepený plast, který považuju silově za neslepitelný. Ale taky opak kdy se někdo pokouší slepit vteřinovým lepidlem i to co vteřiňák nezvládáSIDTIM píše:Ono to sem nepatří, ale když lepím na teniskách takovou tu zvedlou špičku, jak se to dnes dělá, tak Chemoprén se nechytá a Vukolep odpadne až po pár letech drsného používání, A to se furt bavíme o chloroprénu..........
Šroub M10 se ohnul, ale neulomil se.
-
Gavin Milarrr
Jinak vterinovy lepidlo je dobry tak na heftnuti pred finalnim spojenim. V ZPA v Peckach tim kdysi lepili typovy stitky na rozvadece, ovsem uz na nastrikanou skrin... mkc dlouho to nedrzelo
Prostě není to jen o tom ČÍM LEPIT, ale také JAK TÍM LEPIT - dodržování nebo nedodržování čistoty spoje a technologických postupů může opravdu hodně ovlivnit kvalitu lepeného spoje.
A kutilmile - nelituju tě
- Artaban001