Stará parabola a novější typ LNB

Vše co se týká satelitní techniky a dekodérů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
RadekB

#16 Příspěvek od RadekB »

zouzel1 píše:
RadekB píše:Treba u me :)
1.antenni Praha
OMKO Brno

Dík za reakci, ale já bych potřeboval i ozařovač, mám jenom holou parabolu s patřičnými držáky... žoužel

Ozarovac na Kovosatky tady mam, kdyz by jsi ji chtel zrepasovat a pouzit, neni problem ti ho (zadara) prenechat.
zouzel1

#17 Příspěvek od zouzel1 »

RadekB píše:
zouzel1 píše:
RadekB píše:Treba u me :)
1.antenni Praha
OMKO Brno

Dík za reakci, ale já bych potřeboval i ozařovač, mám jenom holou parabolu s patřičnými držáky... žoužel

Ozarovac na Kovosatky tady mam, kdyz by jsi ji chtel zrepasovat a pouzit, neni problem ti ho (zadara) prenechat.

Radku díky, ten ozařovač bych bral a pokud máš i nějaký dobrý konvertor pro středovku, tak taky. Na ceně se určitě domluvíme, chtěl bych tu Kosatku 120 použít, mám k ní i natáčení a svoji offsetku bych přenechal tchánovi... žoužel
RadekB

#18 Příspěvek od RadekB »

OK, neni problem, moznost predani je budto u me doma cca 40km od Brna nebo v Praze po 11.8. (musel by jsi si prijet do modran) nebo postou, kdyz tak napis SZ
dolac

#19 Příspěvek od dolac »

Trochu to zaujíma aj mňa. Iba nedávno som použil starú dobrú Kovostaku 120 s ofsetovým konvertorom. Ide to, ale nie je to celkom ono, je to tak na hrane. Nemám tam žiadnu rezervu.
Po čom, a kde sa dá dnes niekde kúpiť slušný konvertor na stredovú parabolu? Ožarovač mám zo starého konvertoru. Parabola by už bola išla do šrotu, ale keď už bola namontovaná, čo s ňou, budem kupovať novú ofsetku a ešte ju montovať?
RadekB

#20 Příspěvek od RadekB »

Dnes za rozumnou cenu pujde koupit Invacom nebo MTI. To by melo byt k mani v kazde lepsi sat.specialce minimalne na objednavku. SWM bude cenove nekde mimo.

Pro kolegy vyse - pokud mas zajem o ten ozarovac, posli me pres SZ adresu kam ho poslat.
markoni
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od markoni »

já jsem to vyřešil takhle provizorně opřeno o zeď
na vysvětlenou je to analog!!!
Přílohy
parabola6.jpg
(12 KiB) Staženo 236 x
parabola5.jpg
(15.33 KiB) Staženo 231 x
parabola4.jpg
(12.77 KiB) Staženo 228 x
parabola3.jpg
(18.91 KiB) Staženo 232 x
RadekB

#22 Příspěvek od RadekB »

Kdysi kdyz nebylo mozne sehnat stredove LNB univerzal (teda horni/spodni pasmo prepinane 22kHz a polarizece 13/18V) jsme to resili tak, ze se doslova odriznul ozarovac u toho LNB a pridselalo se to na ten puvodni, kde mas ted tu trubku. Dobre na to byly Grundigy, ktere mely takove kolo kolem vlnovodu,takze se tam daly udelat zarezy pro srouby. Slapalo to skvele, akorat se ztratila zaruka na LNB (v te dobe stal LNB 1800Kc, ale zaruky byla zese jen 6 mesicu a hlavne se vsechno n e s r a l o na pockani)
Odpovědět

Zpět na „Satelitní technika a dekódování“