staré bakelitové přijímače

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jumper

staré bakelitové přijímače

#1 Příspěvek od jumper »

Zdravím,neví někdo náhodou jak a čím slepit skříňku starého bakelitového rádia aby to nebylo poznat ?Už jsem viděl i dolévanou skříň barveným epoxidem a vůbec to nebylo poznat.Prozradí mi někdo své tajné vědomosti ?
Informace sháním už delší dobu bez úspěchu . . . :(
pole

#2 Příspěvek od pole »

Ja zbieram taketo radijka.

Pokial sa ti zlomi bakelit alebo je zlomeny tak ze plochy zlomu k sebe dokonale zapadaju zlepim to par kvapkami kvalitneho sekudoveho a vobec to nieje vidiet.

Ked ti daco z bakerlitu chyba da sa to nahradit ako si ravel epoxidom ale tuto technologiu neovladam. Ale mam kamaratou co si takto odlievali chybajuce gmobiky....

Ja by som najskor hladal v casopise co vydava cesky alebo slovensky historicky radioklub. Casopis sa vola radio jurnal. http://www.radiojournal.cz/rj.htm . Tam su rozne rady na reparovanie pristrojov.
jumper

#3 Příspěvek od jumper »

Děkuju za odpověď ,každé si vážím.Já jsem také došel k odlévání knoflíků z barveného epoxydu do lukoprénové formy.Ale nevím jak opravit (slepit) skříň,jestli je třeba ji vyleštit nějakým brusným práškem nebo jak.Normální lepené spoje jsou přeci jenom vidět,např.na přijímači Talisman.Ty kluby jsou sice zajímavé,ale pochybuju,že mi někdo sdělí takovéto své tajné umění.Jde tam hlavně o prachy... Tak to zkouším tady...
Odpovědět

Zpět na „Poradna“