širokopásmové oddelenie prístrojov
Moderátor: Moderátoři
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
širokopásmové oddelenie prístrojov
Tento obvod potrebujem navrhnúť na 2 zariadenia s vnútornou impedanciou 50Ohm. Neviem, akú indukčnosť toho trafa zvoliť. malo by to byť 1:1, mal by cez to frčať obdĺžnik.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- Ivan_Ryger
- Ivan_Ryger
ten experiment s tým trafom bol len prvý pokus, či to vôbec chodí, mám takýto nápad, dúfam, že bude dobrý: ledku optronu budem budiť z bežného emitorového sledovača a na sek. strane použijem tiež len emitorový sledovač. Malo by to postačovať, potrebujem prenášať iba strmú zmenu z jednej úrovne do druhej. Čím strmšie hrany, tým lepšie. Jedná sa o meranie tzv. prúdového kolapsu u HEMT tranzistorov, metodika je nasledovná: meriame výstupné charakteristiky tranzistora, pričom ale na meracie hradlové napätie superponujeme obdĺžnikový signál so striedou 1:1. Ten oddeľovací prevodník potrebujem vytvoriť kvôli tomu, že chceme využiť jeden charakterograf a k nemu pripojiť impulzný generátor, no zeme sa nesmú prepojiť.
tvaruje se to 4060 a 4013, kde výstup je připojený na tranzistor 2n2222 zapojený jako sledovač napětí, tento výstup jde pak na HFBR-1412 a na opt. vlákno - šlape to jako víno (ty můžeš použít místo HFBR ten HCPL-7101)
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
http://www.gme.cz/_dokumentace/dokument ... -919.1.pdf
s tím, že obdélník generuje v trafáčku "jehličky" kolem 1ns a ty přes bistabilní KO vytvoří zpátky obdélník.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]