Problém s PCMCIA WiFi
Moderátor: Moderátoři
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Problém s PCMCIA WiFi
Původně jsem myslel, že by to mohly být ovladače nebo starý FW, ale s novým FW a třemi jinými ovladači se nic nezměnilo, pak se mi podařilo zjistit, že SNR je u mě v rozmezí 15 až 17dBm (což je docela málo) přičemž karta má citlivost 15dBm, navíc karta před tím než jsem ji začal používat jela nonstop někde v nějakým routeru skoro 7let, no prostě jsem si sehnal jinou málo používanou ale úplně totožnou kartu. S ní se mi zvýšilo SNR na 22dBm a víc podle počasí (což jsem vzhledem ke stáří té předchozí očekával), to je podle mě dost na to aby to fungovalo tak jak má, ale problém s odpojováním pořád zůstává. Navíc při tom odpojení se vždycky na krátkou dobu přeruší zvuk (mám totiž pořád puštěnej winamp), což mě fakt vytáčí. Jinak wokna mám XP SP1.
Fakt už nevím co s tím, díky za rady.
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Ten poskytovatel od koho to mám má na tom vysílači ještě jinou technologii (jinou frekveci) na tu jsem se zkoušel připojit přes anténu co je ve víku NTB (asi 5dB vs. anténa na střeše 21dB) a šlo to parádně, až na to, že tomu dost vadili žaluzie
To nastavení kanálu něco jinýho než "auto" nepomáhá - vydrželo to připojený asi 10 vteřin
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Jinak SNR 15-17dB by melo stacit, tyhle karty udrzi pri tomto SNR plnou modulacni rychlost 11Mbit/s Pri 22 uz neni problem vubec.
Ovsem pokud jedes jen na integrovanou antenu, muze byt problem v tom, ze jiny jede na venkovni a ma SNR treba 30 a vic. Zvlast, je-li to v zarusenem prostredi, muze to byt proste malo a pak je to citlive na kde co.
Spravce AP by mel udrzovat klientske pripojky tak, aby signal byl u klientu rovnonomerny, aby jeden nemel SNR treba 15 a druhy 40. Tomu se ale casto nedeje (mistni ISP treba flakne 15dB sito klientu co je od AP 100m a stejne sito da klientovi co je od AP 1km) Potom zejmena pri velkem provozu (toku dat) pres AP se klient se slabsim signalem chova nestabilne a podobne jak popisujes.
Pouzij ten netstumbler a zjisti jak silny signal mas a kolik siti pochytas. Obecne by se ale na 500m uz mela pouzit nejaka 8-10dB panelka.
Wifi je dneska ducharina a na 2,4GHz zvlast.
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Kabely jsou OK, to bylo první co jsem zjišťoval.
p32: výkon karty je dostatečný, předtímhle jsem měl PCI kartu ZCOM XI-626 a jelo to v pohodě (signál byl sice taky slabý, ale nesralo se to).
Jinak rychlost musím mít nastavenou na 1Mb/s jinak to je nepoužitelný
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
- Přílohy
-
bbacc5.gif- Graf....
- (8.79 KiB) Staženo 72 x
Orinoco ma vystupni vykon 33mW, Zcom 100mW
Posli foto te 21dB paraboly, to me celkem zajima, co tam mas.
-
AmarokCZ
- Kontaktovat uživatele:
Anténa je tam přesně tahle http://www.jiklservice.cz/img/wifi2_v.jpg
Kabel je RG-8, prostě něco jako tenhle - http://www.setronic.cz/main.aspx?CLS=PR ... _ID=237799
Kabelu je asi 4-5m a jsou tam cestou 3 spoje (konektory) - jeden u antény a dvakrát u pigtailu.
ZCOM jsem do PC dával s tím, že to má 65mW, tak to alespoň uváděl výrobce...
AmarokCZ píše:Mno, tak ta vzdálenost je možná 800m ale pořád to nic nemění na tom, že je to na ....
Anténa je tam přesně tahle http://www.jiklservice.cz/img/wifi2_v.jpg
Kabel je RG-8, prostě něco jako tenhle - http://www.setronic.cz/main.aspx?CLS=PR ... _ID=237799
Kabelu je asi 4-5m a jsou tam cestou 3 spoje (konektory) - jeden u antény a dvakrát u pigtailu.
ZCOM jsem do PC dával s tím, že to má 65mW, tak to alespoň uváděl výrobce...
Ta antena neni zadnej zazrak, jediny sita ktery za neco staly byly California a Andrew, nicmene na necely 1km by to melo tak jako tak stacit, ale ty hodnoty me moc nesedi, ovsem zalezi co je za antenu na protistrane, jestli nejaky vsesmer a na tom 50 klientu, pak se neni cemu divit
Tan kabel je OK, 5m tohodle kabelu je v pohode, doma jsem ho mel 15m, ale SNR bylo teda skoro 36dB (orinoco proti orinocu, 700m), ale to je fuk, zalezi na ruseni dalsich vlivech
Z-COM ma 100mW, sice cipset umi regulaci, ale vetsina ovladacu ne, ale to je fuk, u radio jde stejne o citlivost a dalsi jine parametry, ten vykon je celkem nepodstatny.
Tenhle problem musi resit predevsim provider, problem muze byt u nej.