Europhon RDG6000
Moderátor: Moderátoři
Europhon RDG6000
(sehnal jsem od europhonu akorát M5000, místama souhlasí, ale ne vše.)
dík
-
Návštěvník
dal som si toto radio trocha do cajku, po predchodcovi, tiež sa v tom vrtal, nahradil som všetky elyty novými. signalove kable ktore mali byť tienene boli len bežne, takže som tam dal znova tienene dvojlinky.
ale potreboval by som ešte od neho aj tak schemu, mám sice schemu od RDG 3000 ale tam je dekoder STEREO ešte robený cez tranzistory tu je to už integrované v IO.
Prosil by som Vás veľmi o zaslanie schematu pre RDG 6000.
email : tarjanyi@zoznam.sk
dakujem veľmi za pomoc
foto radia :
a ešte by som poprosil o vysvetlenie prečo musí byť signál z magnetaku a grama vedený proti zemi cez odpory 39k??? nikde inde som sa s takýmto zapojením nestretol.
všetko podrobnejšie v priloženej scheme - je to výkres zo schematu radia RDG 3000 u RDG 6000 je tato čast rovnaka aspon podla plošaku.
schema :
A kutilmile - nelituju tě
ešte som si spomenul že na tom plošaku čo je v rádiu na ktorom je ten "delič" signalu boli miesta pre osadenie dvoch konidov a to že by boli paralelne pripojene do cesty signalu z prenosky, ja to radšej dokreslímn do tej schemy, ale akej hodnoty by mali byť to netuším, treba ich osadiť ?
v gramofone bude osadená prenoska TESLA VM4301. teraz je tam CS24-S.
upravená schema :
diky za pomoc
A kutilmile - nelituju tě
Ešte som si spomenul na jeden menší problém, rádio v režime GRAMOFON/ MAGNETOFON bruní ak je do vstupnej zasuvky DIN5 pripojený aký koľvek DVD prehrávač, podla mna je tento brum spôsobený tým že DVD má impulzný zdroj, všetky ostatne prístroje , či už ide o NTB , cd player , magič alebo video môžu byť pripojene a radio nebruní. (bruní len pri akomkoľvek DVD playery)
Pomohlo by v tom din 5 konektore od DVD playera odpojiť tienenie ???
uvidim čo to urobí ak osadím tie odpory 39k proti zemi, teraz su tam len kondiky 560pF.