Problém s PCMCIA WiFi

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od AmarokCZ »

Já si to myslím pořád, že je to u nich, jenže oni spoléhají, že jsou jediní kteří mi mohou poskytnout připojení za nějakých ucházejících podmínek.
Telefon u nás nejde - ve škole jsme měly ISDN a spolehlivost byla příšerná, GSM taky ne už jen kvůli špatnému signálu a pak se ještě objevuje poblíž jiný poskytovatel, který např. za neomezenou 512-ku chce 4900 měsíčně (u mého poskytovatele je za tuhle cenu 3Mb), omezená 512-ka je sice za 300.- ale 5Gb na dva měsíce je docela síla (po těch 5Gb je snížení rychlosti na směšných 12Kbit). :evil:
Párkrát jsem někoho od poskytovatele ke mně dokopal, ale dycky mi po půlhodině "snažení" řekli něco jako "buď rád, že ti to vůbec jde"...
Hill
Administrátor

#17 Příspěvek od Hill »

Co je to za službu? Máš být rád, že to vůbec někdy chodí?
Buď za něco platíš, pak je na poskytovateli, aby ti tu službu dodal ve sjednané kvalitě a množství, nebo mu dolož, jak moc ti to nechodilo, a požaduj slevu. Přece máš nějaké záruky vyplývající ze smlouvy.

Na okraj: ani můj poskytovatel mi nevysvětlil, proč při testu rychlosti připojení mi chodí download z Frankfurtu nebo Wrocławi až 12x rychleji, než z "domovského" serveru Rapidnetu v Praze. Spíše se divil, proč mě to zajímá, vždyť i ta Praha chodí spolehlivě rychleji, než 5Mbps, což je spodní limit služby už od loňska.
A to jsme začínali na 512kbps s agregací 1:10 (za stejnou cenu). Ale je to tím, že se u nás přetahuje o zákazníky možná až příliš mnoho poskytovatelů, odpovídají tu tedy vesměs poskytované služby ceně, u těch zavedených jsou služby, řekl bych, poněkud, až poněkud dost, nadstandardní.

Jestli ale poskytovatel spoléhá na to, že nemáš jinou rozumnou volbu, a ostatním poskytovatelům se lokalita nejeví ani jako rentabilní, natož atraktivní, pak ti nezbude, než reklamovat, reklamovat, reklamovat...., dokud se nepolepší.
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od AmarokCZ »

Ještě by mě zajímala jedna věc, a to jestli to neustálé odpojování může být softwarová záležitost na mé straně. Jde o to, že s výkonější kartou (Z-COM XI-626) mi to na starém PC nedělalo.
Pro jistotu to zkusím dát do druhého NTB a uvidím, jestli to přestane....
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“