Nefunkční touchpad u NB

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Stan3

Nefunkční touchpad u NB

#1 Příspěvek od Stan3 »

Přinesl mi příbuzný NB u kterého nejde touchpad. Používal myš v USB,asi půl roku, a teď když jí odpojil, tak je touchpad nefunkční.
Zkusil jsem ho odinstalovat, po restartu si ho systém opět najde,ale je nefunkční.Zkusil jsem stáhnout i ovladače od výrobce,ani to nepomohlo.

Děkuji za odpovědi.
keemo

#2 Příspěvek od keemo »

nieje tam niekde tlacitko ktorym sa da ten touchpad vypnut??
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Si to přepni v BIOSu :wink:
keemo

#4 Příspěvek od keemo »

ak by ho mal vypnuty v biose tak ho OS vobec neuvidi...
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Divne, ze to prestalo fungovat samo. Nefunkcny touchpad som spravidla "vyrobil" sam po oprave inych veci v notebooku. Nezapojeny alebo poskodeny plochy vodic od touchpadu.
Stan3

#6 Příspěvek od Stan3 »

V BIOSu jsem nenašel žádnou možnost nastavení touchpadu nebo myši.
Akorád je tam:
Intern Numlock
USB_DOS
POST Test

Pak už jen Video_memory(8MB,16MB,32MB)

a odkud bootovat(HDD,CDROM,LAN)

Ješte zkusím rozebrat,jestli to není tím páskovým vodičem.

Některé NB mají vypnutí touchpadu přes kombinaci např(Fn+F7),bohužel tenhle žádnou takovou nemá.Stáhnul jsem manuál od výrobce a ani tam nic takového není.
Dotazem jsem zjistil,že prý to přestalo fungovat, když zkoušel nějakou Live verzi LINUXU.
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

Možná by pomohl reinstal Woken - když už nic jiného nepomůže, tímhle se dá odstranit hodně problémů. Některé aktualizace jsou spíš škodlivé a když se natáhne čistý instal, hodně často si to dá říct...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
p32

#8 Příspěvek od p32 »

Jestli se to v BIOSu nastavit nedá, tak vyzkoušej nastartovat z CD/DVD mechaniky nějaký Linux. Bude hned vidět, jestli to funguje a případně si tam pak dáš instalačku woken. Ale je fakt možné, že jsou někde urvané dráty, to bych zkontroloval jako první po tom Linuxu, kdyby to v něm nešlo.
rezis

#9 Příspěvek od rezis »

Acer?
Internet - metla lidstva
pepik9

#10 Příspěvek od pepik9 »

Jestli to pred tou mysi slo a ted ne, mohl by to delat nejaky ovladac ty mysi, ale je take moznost, ze to zlikvidoval nejaky dalsi nainstalovany program.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“