Mám nachystaný frekvenční měnič na pohon garážových vrat. Tyto vrata nejezdí nahoru, ale do boku http://www.lomax.cz/cz/garazova-vrata/posuvna/
ovládání pomocí přijímače D.O. od flajzara, zakončené kontaktem relé (první stisk -sepne-otevřít, druhý stisk -rozepne-zavřít)
dále dva indukční snímače - chci je umístit asi ve 4/5 celkového posuvu každého směru - pro signál zpomalování motoru.
Měnič bych chtěl zapínat až při aktivitě kontaktu přijímače D.O. kvůli spotřebě stand-by, např. na 2 minuty čas. 3fáz. relátkem. Nabíhá za 1 sek a po restartu si vše pamatuje.
Rízení měniče bude dvěma signály, tedy rozjezd nalevo a napravo. Po připojení signálu se začne měnič plynule rozjíždět, např 2 sec, pak pojede na nastavené frekvenci a ten snímač před koncem to začne brzdit ubíráním frekvence na nulu. Tato doba se dá taky přesně nastavit a proto bych nechtěl žádné další snímače polohy.
Zkoušel jsem vymyslet nějaké zapojení s relátky, ale skončil jsem na tom, že vstupní signál pro rozjezd není impuls, ale stálý stav (samodržný kontakt by zůstal seplý do nového stisku - zavření). Pak další věc je že ze snímačů půjde krátký impuls, a já potřebuji od těch 4/5 jízdy trvalý signál OFF.
Poradil by mi někdo, jak to řídit pomocí TTL nebo něčím podobným?
Vstupy:
překlápěcí relátko - sepne- otevřu vrata, rozepne zavřu.
impuls 12 V se snímače polohy pro dojezd
napájení- AC 3x400V, + spínaný zdroj 12V/500mA pro napájení přijímače D.O. a řízení
Výstupy:
signál sepnuti 3-fáz Re pro měnič - 2 minuty po sepnutí nebo rozepnutí DO
signál jízda otevři - od sepnutí Re do těch 4/5 jízdy
signál jízda zavři - od rozepnutí Re do těch 4/5 jízdy
blokování reverzu, pokud měnič nedojede do krajní polohy - ryclé stlačení tlačítek DO.
Tlačítko hledat jsem použil, ale nenašel jsem nic akurátního
Celé bych to chtěl realizovat 2x, protože vedle domu je ještě posuvná brána
dík Kysmen