Formatovanie Kondenzatorov
Moderátor: Moderátoři
- somorastik
- Kontaktovat uživatele:
Formatovanie Kondenzatorov
Na internete som cosi nasiel ale bojim sa operovat s napatim rovno zo siete.
Potrebujem sformatovat 100uF/450V
Diky
R.
EDIT: dej si bacha, pár mi jich bouchlo, takže hlídej jeho teplotu, ale ne dotykem, pokud nepoužíváš oddělovací trafo,a namiř ho vývody k sobě
kondem teče.Nechám zapojené asi hodinu, pokud se proud zmenšuje, je naděje na úspěch.Potom zvětším odpor asi na 100k a zapojím na poloviční provozní napětí a zapojím paralelně Vmetr.Asi po půlhodině kond odpojím a sleduju, jak rychle klesá na něm napětí.Když jsem spokojen, zvednu napětí na asi 3/4 a postup opakuji, až nakonec dám napětí plné. Je to trochu zdlouhavější, chce to trochu praxe ale jde to.Hlavně si dej bacha na úraz, on takovej 50mikro na 400V dokáže i zabít.Uváděné hodnoty jsou samozřejmě jen orientační,
Regulačný autotrafák je síce lepší, ale nie každý ho doma má.
http://www.aldax.cz/index.php?tab=3&myo ... show=elyty
Z článku zároveň vyplývá, že elyty se formují, tj. dostávají se do formy (kondice)
formátuje se HDD/disketa, dělením povrchu do formátu (na tracky, sektory)
helios píše:Odpor 100k obmedzuje nabíjací prúd, niektoré staré elyty majú tendenciu pri formovaní vyšším prúdom k prehrievaniu vplyvom nadmerných zvodov vnútri kondu. Zopár TESLA kondíkov, ktoré neboli dlho zapojené a počas 24 hod. formovania napätie nevystúpilo na maximálne, (v tomto prípade na 310V) som radšej vyradil. Odpor môže byť aj nižší, ale pod 47k by som radšej nešiel.
Regulačný autotrafák je síce lepší, ale nie každý ho doma má.
ok
přišlo mi to divný, asi jsem si to špatně přečetl
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele: