Nabíječka AKU Pb
Moderátor: Moderátoři
Nabíječka AKU Pb
A kutilmile - nelituju tě
Čím automatizovanější a blbovzdornější nabíječka, tím méně jí můžeš věřit. Je to léta praxí prověřeno.
Dost let tomu zpět jsem řešil nabíječky se zpětným vybíjením řízené logikou, počítalo to pulzy do a ven aku, měřilo, řídilo, čistilo vzduch, zpívalo a rušilo Svobodnou Evropu
Dnes mám trafo, nelineár prvek-samozřejmě žárovku, můstek, měřák.
V jednoduchosti je síla, jen se to musí pohlídat. Rozhodně nabíjím, jen když mám vše pod dozorem. Jednou tu někdo psal, jak si koupil, tuším, v jednom hypermárketově řetězcovém megaobchodě nabíječku a pak vyhořel.
Už nějakou dobu nekupuji šmejdy v megacentru Kauflxxx, ale raději u Lixxx.. Tedy, ať nedělám reklamu...
Ten druhý má šmejdy s Dojče zertifikáte alles gutte a ony nějak fungují! Sice dražší, ale není to plnotučná Čajna.
Dnes jsem dotáhl domů zase jeden krám z "L", po 2. slevě, a jsem maximálně spokojen...
pisarcik píše:Ja som taktiez zastanca klasickych nabijaciek. Pre nabijanie autobaterii som postavil zopar, no vsetky su s rovnakym principom. Trafo 12\24V 200W. Do sekundara mostik, ampermeter, voltmeter. do primara regulacia nabijacieho prudu s tyristorovym riadenim a potenciometrom. Schemu na poziadanie zaslem. Naklady na stavbu nepresiahnu 1000Sk, ak mate transformator.
Prosim o zaslani schema.Dekuji
robo@seznam.cz