Uživatelský manuál pro TV Universum FT 42851

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
cikan

Uživatelský manuál pro TV Universum FT 42851

#1 Příspěvek od cikan »

sháním user manual pro TV Universum FT 42851 (nebo podobné FT 4285, 86, 87,.. základem je chassis E9), nebo alespoň potřebuji znát typ dálkového ovládání.
Kamarád si tuto TV dovezl z Německa a polovina tlačítek na DO nefunguje (i když LED na TV problikne) - nedá se nic naladit, nedá se navolit menu atd. Např. na ovladači vůbec nejsou tlačítka pro přístup do servisního módu (TV, I, STOP), takže určitě nepasuje k TV (není ani nijak označeno). Co se mi nezdá je, že se nedá krokovat tlačítky Pr+/Pr- na panelu TV - po stisku tlač. se objeví číslo předvolby s nápisem smazáno, dalším stiskem se nic neděje.
Zkoušel jsem bez úspěchu použít 2 různá univerzální DO (abych se dostal do menu nebo něco naladil nebo nastavil). Servisní manuály jsem si stáhnul, ale nikde není nic k DO. Předem všem dík za pomoc.
TomasX

#2 Příspěvek od TomasX »

Co takhe zkusit zákaznický servis QUELLE v König Gratz?
Machr jsme každý, ovšem vždy v oboru někoho druhého ...
Killroy
Moderátor

#3 Příspěvek od Killroy »

Dálka se dá určitě koupit na www.vatelectronic.cz

Killroy
cikan

#4 Příspěvek od cikan »

Dík za reakce, email na vatelelectr. jsem poslal. Owner's manual mohu koupit za 11 EURo, ale vzhledem k zbytkové hodnotě TV to nemá smysl (není jisté, že je TV v pořádku). Spoléhám vic na pomoc někoho, kdo tuto TV vlastní nebo ji opravoval a až budu znát přesný typ DO, zkusím ho koupit třeba na ebay.de (prodávají se cca do 10 EURo).
cikan

#5 Příspěvek od cikan »

Pro ty, kteří mají stejný problém:
koupil jsem orig. ovladač PR106 (u VATelectr. za 250+45 Kč - dík Killroyovi), ale vyhráno ještě nebylo. Nešel zvuk a občas se obraz smrsknul do vodorovné čáry na horní okraj obrazovky (to jsem ještě neviděl). Musel jsem odpojit jumper j906 (spoj pinu 19 SDA525X se zemí - BG/DK) a v servisním menu (do 5 sec po zap. TV postupně stisknout na DO tlač. "TV","I","STOP") změnit v option parametru O2 hodnotu z 08 na 4A (HEX) - tím začal zvuk fungovat. Za čáru na stínítku mohl studeňák (pin 1 konektoru K101B na desce obrazovky). Ještě jedna drobnost - zpočátku, když nešel zvuk jsem se díval kolem videoprocesoru TDA8843 po filtru 5,5 MHz (pro příp. připojení kvpar. zvuk modulu) a všechny filtry F1 až F6 ozn. na desce PS chyběly (byl tam jen F7 pro stereo), zapojeny nebyly ani piny 1 a 2 (sound IF input a external audio input) - tak by mě moc zajímalo, kam se s výstupem z modulu připojit (kdybych zvuk nerozchodil) - ovládání hlasitosti a korekcí se děje také uvnitř TDA 8843. Snad jedině dobastlit chybějící součástky kolem pinu 1. Jinak tolik vynechaných součástek na šasi jsem už dlouho neviděl (plné zapojení 2 tunery, PIP, CTI, STEREO + NICAM, 2 SCART, SVHS, TTX TOP + FLOP,... ).
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“