Manuál Canon MV730i
Moderátor: Moderátoři
Manuál Canon MV730i
http://software.canon-europe.com/files/ ... IB_ENG.pdf
Jinak souhlasím s tím, že zákazník má právo na českou dokumentaci k výrobku, jinak by výrobek neměl ani být na trhu. To že to je jinak svědčí o tom, jací jsme jako národ a jako zákazníci
To je velká pravda. Nejhorší je na tom to, že koupíš marketu za pár korun dvd nebo něco a návod tam najdeš, i když je to třeba jen ovládání základních funkcí a pak si jdeš koupit pořádnou mašinu za tisíce a koukáš na manuál, kterej je snad v 15 jinejch jazycích, ale náš tam není. Je to někdy pěkně k vzteku...
Protože to nikdo nedělá a předesraně chodíme kanálama, tak nám to bez těch návodů prodávají. Nebo s návodama, které překládala opice na větvi.
Mě štve jiná věc: manuál jsem pokaždé dostal, ale i tak byla v přístrojích ještě dvoukilová obálka a tam šest knih na pěkném papíře s návody v italštině, finsky, maďarsky, turecky, francouzsky, německy.
Český návod byl totéž, ale na recykovaném papíře a s okopírovanými obrázky (horší gradace, rozmazané obrysy, barevné prvky šedě) ve skupině "východních" jazyků.
Je mi jasné, že jsem tisk všech manuálů zaplatil v ceně zboží já.
Mladší generace lidí, která se setkává např. s angličtinou každý den viz. pc atd. přece jen už nějakým způsobem přelouská a naučí se, ale co ta stará škola. Jsou vzyklí mít 15 tlačítek na Do a to je vše. Dnes je to 80 tlačítek a pokud něco omylem zmáčkne, je zle. a pokud není manuál, tak je konec.