ruský osciloskop C1-55

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

ruský osciloskop C1-55

#1 Příspěvek od pajosek2 »

Ahoj,nemáte někdo prosím schema od tohoto ruského přístroje,nejde tam časová základna a bez papírů se to dost blbě hledá.
msar

#2 Příspěvek od msar »

Naposledy upravil(a) msar dne 16 čer 2007, 20:50, celkem upraveno 1 x.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jezevec »

pajosek

#4 Příspěvek od pajosek »

Diky kluci,už to mám
Zbynek

#5 Příspěvek od Zbynek »

Ahoj.
Podařilo se mně získat tento osciloskop (C1-55), ale bez napájecího kabelu. Konektor jsem sehnal na setkání radio v Holicích, ale nejsem si jistý se zapojením. Konektor rozhodně nesouhlasí s výše uvedeným schématem. Zkusil jsem najít ve vnitřní kabeláži co je co a vypadá to že:
1: PE-ochranný
3-4:propojka
6: L - fáze
7: N - nulák
http://img225.imageshack.us/img225/157/ ... jenvc6.jpg
Nemáte jej prosím někdo? Potřeboval bych se ujistit ozapojení.
Děkuji Zbyněk.
jandu

#6 Příspěvek od jandu »

To, čo popisuješ, vyzerá na zásuvku Š4 a rozhodne tam nejde sieťové napätie, ale 24V js.

Mala by tam byť zásuvka Š1 - a tam na poradí fáza/nulák nezáleží, má to ísť na pin 1,2. Pin 3 je ochranný vodič.

Ak tam je iba jedna zásuvka, tak to zapojenie nesúhlasí so schémou a musíš si to ohmmetrom/pípákom/ prepískať. Je ťažko ti potvrdiť, alebo zamietnuť tvoj názor.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
jandu

#7 Příspěvek od jandu »

Dokonca na tej schéme z http://www.izmer-tech.narod.ru/oscil/oscil.html je mechanické usporiadanie ešte inak.
Přílohy
zásuvka skop.GIF
(9.34 KiB) Staženo 23 x
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Zbynek

#8 Příspěvek od Zbynek »

Ahoj.
Zásuvka je tam jedna jediná -sedmikolíková- a to ta která je na mnou výše uvedeném obrázku. Obvod jsem "propípal" a výsledkem je výše uvedený popis (o případném prohození L a N není třeba diskutovat :wink: ). Rozhodně tam lze připojit 220V a osciloskop funguje (musí být ale propojen prostřední a levý kolík). 24V ss lze asi na tuto zásuvku také připojit, ale už jsem neměl trpělivost to ve svazkované kabeláži najít. Rád bych ale znal originální zapojení kabelu, abych něco nezanedbal. Případně abych věděl kde je napájení z 24V.
Ahoj Zbynek
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“