Programuje tu niekto aj nieco ine ako PIC a ATMEL?
Moderátor: Moderátoři
Programuje tu niekto aj nieco ine ako PIC a ATMEL?
-
Marie Fůrie
-
Marie Fůrie
-
Marie Fůrie
-
Marie Fůrie
mihal píše:Ja ficim na msp430 od ti kvoli spotrebam, hc a hcs08 kvoli robustnosti a renesas R8C kvoli cene. Jediny krat som musel sihnut na PIC10F200 kvoli rozmerom.
No to jsou všechno pěkný kousky, ale mohl by jsi sem ještě napsat v jakých aplikacích je využíváš, když jsou pro tebe nepoužitelné běžně dostupné mpc.
Mna skor zaskocilo kolko prispevkov je na PIC a ATMEL ako by sa nic ine nepouzivalo
avšak na klasické použitie v ,,stolových" prístrojoch ten avr bohate stačí, predáva sa taktiež v púzdrach dip, ktoré mám ja osobne radšej ako smd, majú ho v skoro každom obchode s elektrosúčiastkami, stojí pár korún, je vybavený A/D prevodníkom, je rýchly, má podľa mňa logickejšiu architektúru ako pic, programujem ho prog. kt. som si postavil za pár korún...; pic je v ohľade softvéru na tom trochu lepšie, vzhľadom na to že je zadarmo a dá sa v pohode použiť aj na ,,firemné" účely, podporuje univerzitné programy tak ako aj ti...
Ja osobne používam avr z dôvodu, že som s nimi celkovo spokojný, veľký podiel na tom podľa mňa má aj to, na čo je človek skrátka zvyknutý, a keď to čo potrebujem viem spraviť s tým čo mám a s tým čo je ľahko dostupné, je pre mňa zbytočné kupovať/vyrábať iné zariadenie na iný typ procesorov a s nimi začínať...
Spis se zamysli, proc nejsou rozsireny ty procesory, co pouzivas ty...tam bude zakopany pes.
A rikat tomu zlozvyk...ROFL, tomu se jenom smeju.