no možná by pomohlo k jakému účelu to má být, a taky v jakém prostředí, mohl by to být třeba kapacitní snímač popřípadě několika násobná optozávora, nebo použití zrcátek na mnohonásobný odraz. Takhle zatím řešíme za málo peněz hodně muziky, což je vždycky problém
No - možná by se dala ta laserová závora k nějakým případům použít. Ale jen tam, kde vím kudy tvůrek pomaže. Výhoda je to lámání paprsku. Dalo by se tak pokrýt víc míst, ale to nastavování zrcátek před akcí asi nebude jen tak Ten paprsek je vidět? Jde mi o to jak to nastavím? Jestli vidím kudy vede nebo nějak "po slepu".
Ale tady je zase problém napájení 12V - potřeboval bych tak 3V Ale má to zbytečně velký dosah. Stačilo by mě třeba do 20m. Není něco podobného s menším dosahem a díky tomu menším napájením? Ona to je asi kravina ale napájet něco takovýho bateriema, že?
taky něco čuju, sledovat od hmyzu až po krávu, někde něco venku v noci, ale proč, jak to má být přesné a spolehlivé. Je to jako " udělejte něco aby to fungovalo, hlavně ať je to levné a líbí se mi to, je mi jedno k čemu to bude"
Spíš mi to přijde na zarytého biologa, který nemá ánung o elektronice, někde viděl pohybový nebo zákrytový snímač a teď by to chtěl aplikovat v podobě "mírumilovné" pasti na odchyt nebo minimálně na pozorování objektů svých zájmů - malí hlodavci, hmyz... A hlavně aby se nemusel namáhat, aby mu to někdo navrhnul, spočítal, nakreslil a pokud možno i postavil, on si to jen odnese do lesa, položí na zem a sám se nasáčkuje do spacáku a půjde chrnět - elektronika bude pracovat a hlídat za něj, pecivála! Takovým lidem bych na přivítanou podal vývodem napřed "flašku" 100uF/400V, kterou jsem právě odpojil od diody v zásuvce...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Není to tak úplně pravda. Já to zas tak moc nepotřebuju - naopak mě lákala ta výzva sestavit si to a v elektru se nevyznám - jen klasický základ (opravy: klávesnice, myši, monitoru, sluchátek, mikrofonu, opravy kabelů atp.) Tak jsem jen chtěl pomoct s výběrem komponent, ale vidím, že to asi nebude nic moc.
Na co to potřebuju tady je a jestli potřebujete detailnější informace, tak se ptejte. Já nevím co víc bych napsal