Po vypnutí do stand-by píská zdroj

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
aleš

Po vypnutí do stand-by píská zdroj

#1 Příspěvek od aleš »

Televize značka: ICE TV55SVT - znáte někdo tuto značku? Nedaří se mi sehnat schema. Po výměně BU508 v horiz. ve studeném stavu naběhne několik minut do zahřátí mírně roztažený obraz v horizontálním směru, při pokusu vypnout pouze do stand-by režimu se ozývá pískání (skřípání). V zahřátém stavu vypínání proběhne OK. Máte někdo zkušenost? Díky.
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

Rychle vyměň všechny elyty na primáru a asi taky něco na sekundáru, dokud to ješte jede.
..to bude jen ňákej odpůrek
achil

#3 Příspěvek od achil »

Bude rychlej nebo bude rána? Nohama k výbuchu a pozor na oči.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

Jak pise mi-ro, me to delal zdroj v PC a taky to byly elyty.
cabernet

Re: Po vypnutí do stand-by píská zdroj

#5 Příspěvek od cabernet »

aleš píše:Televize značka: ICE TV55SVT - znáte někdo tuto značku? Nedaří se mi sehnat schema. Po výměně BU508 v horiz. ve studeném stavu naběhne několik minut do zahřátí mírně roztažený obraz v horizontálním směru, při pokusu vypnout pouze do stand-by režimu se ozývá pískání (skřípání). V zahřátém stavu vypínání proběhne OK. Máte někdo zkušenost? Díky.

Je v zdroji použitý nejaký integrovaný obvod?
aleš

#6 Příspěvek od aleš »

Žádný integráč ve zdroji není. Elyty jsem vyměnil, zmizela pouze deformace obrazu v horizontálním směru ve studeném stavu, ale problém s vypínáním do stand-by přetrvává. TV jsem dostal, zjevně byla někdy před tím opravovaná. Otázkou je, jestli opravář použil původní součástky nebo ekvivalenty. Schema bohužel nemůžu sehnat. Jinak hraje pěkně, je mi líto ji vyhodit.
dudlaxx
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od dudlaxx »

cim je vypinana do st-by ?? pres tranzistory nebo pres rele ??
stepanska.no-ip.ido.cz
-Czech-Dc-Hub-
Santyr

#8 Příspěvek od Santyr »

TV pravděpodobně bude do stb spínána přes tranzistor, který odešel díky vyššímu napětí ze zdroje.Mohou za to špatné elyty. Jedná se zřejmě o zdroj podobný LC. Když budeš tranzistor hledat, bude nedaleko od zdroje. Nemusí mít ve zkratu všechny vývody, ale pouze dva. Bývá i v pouzdře TO 92. Po vypnutí do stb ti může TV jít jako bez signálu.

Santyr
dudlaxx
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od dudlaxx »

jen dodam ze tam nejspise budou 2 ... jeden vykony NPN a jeden maly PNP
jsou vedle a byvaji spatne oba .... Vymenit vsechny elyty ve zdroji a take ve vetvi tech tranzistoru ...
stepanska.no-ip.ido.cz
-Czech-Dc-Hub-
aleš

#10 Příspěvek od aleš »

Elyty už jsem měnil, spínací tranzistor také. Trafíčko ve zdroji syčí po přepnutí do st-by pouze ve studeném stavu. Po zahřátí TV vypínání do st-by probíhá OK. Napětí na výstupu trafa 108V a 16,5V, za spínacím tranzistorem 107,5V (zapnutý stav) a ve st-by 117V a 14,9V a za spínacím tranzistorem 3,3V. St-by ve studeném stavu (syčí trafo) 129V a 9,4V a za spín.tr. 2,27V. Někdo přede mnou měnil tranzistor na primáru zdroje, mám podezření spíš někde tady.
aleš

#11 Příspěvek od aleš »

Tak jsem zatím přišel na teplotní závislost tranzistoru S2000AFI ve spínaném zdroji. Uvedený jev vzniká, když je studený. Dále jsem přišel na to, že když snížím napětí na 100V (ve st-by 108V), tak se zdroj chová za všech okolností normálně. Zdá se mi to ale už dost málo. Může to něčemu uškodit? Na kvalitě obrazu jsem změnu nezaznamenal. Díky za radu.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Mourek »

Když jsem někdy takovouhle televizi opravoval tak jsem v tom zdroji vyměnil vše polovodivé a všehny elyty
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“