výdrž AA aku v kompaktech olympus
Moderátor: Moderátoři
výdrž AA aku v kompaktech olympus
A kutilmile - nelituju tě
Po nějaké době může být unavený převod vysouvání objektivu a aparát pak navíc má špičkový odběr podstatně větší než nový. Totéž v chladnu.
Zkus příště vybrat nějaký model s vestavěným LiIon akumulátorem, je to přesně definovatelné a máš na dlouho pokoj. Až za 3 roky akumulátor zestárne, koupíš nový, starý si necháš do rezervy, při jeho velikosti se vždycky někam vejde, a máš 99,845% jistotu že vyfotíš co potřebuješ.
Renomovaná je snad už jen profi oblast, ve které se platí daleko uctivější ceny a kde chinské montovny většinou zatím jen uctivě šoupou nohama v povzdálí. Ne že by to žlutí technologové nedokázali, ale zatím se zabývají něčím jiným.
Japonská optika bývala pojem, ale jak se stává spíš elektronikou než optikou, dostává to čínské rysy.
Spotřební průmysl nemá moc velký zájem na ekonomickém používání výrobku, zajímavější je pro ně velký obrat primárních článků. Nezabývám se situací na trhu s digitálama, ale u většiny soudobých modelů snad už ani AA články rozměrově vůbec není kam nacpat? ty ploché kompakty pojmou tak akorát 6mm placičku LiPol.
Úplně hrozný napájecí/nabíjecí management měl mobil Motorola 2288, 3x 5/4 AAA, přebíjením si je zničil do vysokého vnitřního odporu a pak spadl při komunikaci s buňkou GSM
Jinak o kvalitě a problémech s Olympusem (samozřejmě i s jinými značkami) je toho dost na www.fotografovani.cz .
- Přílohy
-
AZ-2.JPG- (109.91 KiB) Staženo 457 x
-
Marie Fůrie
Já jsem dřív měla HP M407. Ze začátku v něm NiMH vydržely dlooouho, pak se ale výdrž velice rychle zkracovala. Nepomohla ani koupě nových baterií, čerstvě nabité, pár fotek a foťák se vypnul. Problém byl v unavených kontaktech v šachtě na baterky. Když jsem je hodně napružila, tak to fungovalo, ale brzy se zase narovnaly. Tak jsem tam tu baterku nakonec zaletovala napevno a nabíjela se ve foťáku. Teď má ten foťák mamka a baterky drží. Jen ten nabíjecí algoritmus asi nepočítal s 2500mA baterkama, protože za noc je to nenabije.
Foťák na tužkovky už nechci, jedině s LiIon akupackem.
Marie Fůrie píše:takže hezky kupovat primární články.
Ještě je jedno řešení, takové východoevropské. Viděl jsem to několikrát a v případě nouze bych asi postupoval podobně. Externí baterie a džek narvaný do zdířky pro externí zdroj
Pořizovat aparát od nefotografické firmy jako HP nebo Panasonic nebo Samsung, je zvěrstvo nebo minimálně riziko. Se zubem taky nejdu k zelináři a na oběd k autoklempíři.
Vzal jsem si ho " na součástky" a po vyčištění kontaktů na akupacku i v mobilu brusnou gumou chodí mobil dodnes.. teda nechodí neb má idiotský systém menu, ale je používání schopný.
Mám obavy, že ve vyspělejších zemích od nás na západ, kde už je selský rozum a kutilství překonané, v koši končí většina takových "závad".
-
Marie Fůrie
Crifodo píše:Marie Fůrie píše:takže hezky kupovat primární články.
Ještě je jedno řešení, takové východoevropské. Viděl jsem to několikrát a v případě nouze bych asi postupoval podobně. Externí baterie a džek narvaný do zdířky pro externí zdroj
To jsem používala, 6V gelovka v baťůžku, DC/DC na 3,3V a kablík do foťáku.
Crifodo píše:Pořizovat aparát od nefotografické firmy jako HP nebo Panasonic nebo Samsung, je zvěrstvo nebo minimálně riziko. Se zubem taky nejdu k zelináři a na oběd k autoklempíři.
Jojo, teď mám Panasonic