výdrž AA aku v kompaktech olympus
Moderátor: Moderátoři
Ad mobily Siemens: Mám už přes 4 roky M55ku a až na občas zlobící klávesnici stále drží. A to včetně originálního aku. Narozdíl třeba od C35ky, kde mi po roce odešel původní aku a po dalším roce další aku
Marie Fůrie píše: takovej nacvakávací modulek to byl, k foťáku jak dělanej
Nemůžu si pomoct, i kdyby byl sebenacvakávatější, pořád mi připadá konvertor z jednoho malého napětí na jiné malé napětí pro přístroj pro vestavěné malé napětí jako možná účinný, ale přídavný nástavec na drbání pravou rukou za levým uchem...
Nedávno, když jsem neočekávaně vypotřeboval oba LiIon aku ke kameře, musel jsem zakoupit 2 ploché baterie á 25,- metr dvojlinky a kolečko izolačky á 8,- a za deset minut na lavičce vyrobit náhradní dobíječku-oživovačku. Náklady ani čas by asi žluťáky neurazily, účinnost transferu byla taky ke 100%, ale stejně jsem si nepřipadal, že je všechno nejlíp, jak může být
-
Marie Fůrie
Před xx lety byly velmi frekventované baterie 3V - dva články za sebou v papírové trubce, používaly se v baterkách i v nějakých rádiích, snad T58? Na jeden takový vyloupnutý článek běhaly měřáky DU10 a snad nějaký RLC můstek. Ale to už je dávno.
Marije Harpyje, je pro konzervativce hyperkonzervativní řešení ve skutečnosti progresivním řešením nebo ne?
-
Marie Fůrie
Crifodo píše:Marije Harpyje, je pro konzervativce hyperkonzervativní řešení ve skutečnosti progresivním řešením nebo ne?
To já nevím, na to si budeš nejlíp umět odpovědět Ty sám.
Marie Erinye
-
Marie Fůrie
Mimochodem, jak tu čtu o energetických zdrojích, nepřemýšleli jste už o malé přenosné větrné elektrárně? Nebo několika solárních panelech?
A myšlenka přečerpávací elektrárny také není marná... Dva kýbly, hadice, turbina-generátor, rozdíl výšek.... a fotím!
A kutilmile - nelituju tě
Jasnačka, samozřejmě, nadsázka... Solární energii používám, mám dva 55W/12V panely, s dalším si dobíjím baterii v autě (pomiňme nepříznivý vliv ss proudu pro Pb aku, jde o průběžnou regeneraci při kilometrovém popojíždění). Je to z jiné brandže, ale na příští rok plánuji sluncem ohřívanou vodu v bazénu, ale to už zase není fotovoltaika..
Je dobře, že se něco hnulo, u nás se ve velkém rozjela jedna firma, co dělá fotovoltaiku, a stále rozšiřuje výrobu.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele: