Pioneer XR-J11M Napětí sekundáru trafa
Moderátor: Moderátoři
-
Jenda_KL
Pioneer XR-J11M Napětí sekundáru trafa
mám tu věž, kde bylo americký trafo, samozřejmě že je má spálený primár a nový stojí přes 100 euro, tak jsem do něj pustil ze sekundáru 9V, abych změřil odbočky. Jediné, co mi vrtá hlavou je napětí označené FL, ve zbytku věže je to FLAC1 a FLAC2, je protažený do všech komponent, odhaduju že je pro napájení VFD displejů a vzhledem k tomu, že kdesi na netu bylo že MAIN je +- 51V, tak tohle napětí by bylo jenom 4V? trochu divný.
- Přílohy
-
XR_J11M_trafo_vyvody.JPG- (34.64 KiB) Staženo 143 x
-
Marie Fůrie
Jenda_KL píše:Zdravim,
mám tu věž, kde bylo americký trafo, samozřejmě že je má spálený primár a nový stojí přes 100 euro, tak jsem do něj pustil ze sekundáru 9V, abych změřil odbočky. Jediné, co mi vrtá hlavou je napětí označené FL, ve zbytku věže je to FLAC1 a FLAC2, je protažený do všech komponent, odhaduju že je pro napájení VFD displejů a vzhledem k tomu, že kdesi na netu bylo že MAIN je +- 51V, tak tohle napětí by bylo jenom 4V? trochu divný.
FL bude asi opravdu zkratka pro filament - vlákno a 4V jsou v tom případě akorát
Jelikož byla na 120V, dali před to "trafo".....
Furt říkám že nás čína jednou zabije a už k tomu moc nechybí....
- Přílohy
-
converter.JPG- (64.79 KiB) Staženo 157 x
Mám doma v kutlochu pod stolem něco podobného, dvojkazeťák AIWA - dostal jsem ho jako nefunkční z neznámého důvodu. Měl provrtaný zadní kryt a ke trafu připájený zbytek odstřižené flexošňůry, kterou nějaký umělec použil místo originální - tam, kde v Evropě prodávané přístroje mají zásuvku "osmičku", měl tenhle cosi hranatého, do čehož konec normální šňůry nepasoval. Samozřejmě stačilo se podívat, nad tím bylo v plastu krytu vylisováno "120V/60Hz" - jenže to už bylo trafo v (_!_)...
Kupodivu elektronika (samý integráč, téměř nic diskrétního) vydržela a když jsem vyvedl k prvnímu kondíku externí zásuvku na stejnosměrných cca 9V, kazeťák se roztočil a hraje jako by se nechumelilo...
A kutilmile - nelituju tě