Blaupunkt Verona 45SK

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Venda

Blaupunkt Verona 45SK

#1 Příspěvek od Venda »

Zdravím všechny kutily a prosím o radu, dostal jsem tohle rádio, který bych si rád dal do fáčka - pokud možno funkční :) , po výměně nafouklých elytů mi to po připojení napájení ukáže asi na 3vteřiny nápis = na fotce a pak zhasne a jenom dole poblikává ledka, kod je na tom sice napsanej a doufám že platnej, ale nejde mi tam žádným tlačítkem a opakovaným stiskem zadat, jde mi o to, jestli to píše že je rádio zablokovaný nebo je tam jiná zrada. Pokud by bylo zablokovaný, pomohlo by přepsání paměti ? Díky za odpověď.
Přílohy
verona.jpg
(95.89 KiB) Staženo 144 x
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Doporučuju otevřít okno na straně ke kontejnerům a široký rozmach....
Jednak je to starý střep ještě s kazetovou mechanikou a navíc doje*aným driverem displeje. Oprava nejistá, životnost ještě méně. I jako pouhé rádio je to hodně drahá práce.
Druhak i do Fáčka už bych si radši koupil rádio nové - dají se koupit už kolem 2,5 - 3tisíc mnohem lepší kousky, s CD a mp3 i s AUX vstupem pro další zdroj signálu, s odnímacím panelem, 4kanálovým koncovým zesilovačem, některé značky mají za tu cenu dokonce i USB pro klíčenku přímo s mp3 muzikou...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
workhard
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od workhard »

Doporučuju totéž... :wink:
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Tento model jsem ze stejného důvodu minulý týden recykloval.
Tedy téměř ze stejného důvodu - na displeji to ukazovalo něco poněkud jiného, ale taky se z toho nedalo nic vyčíst.
Protože jsem takto jednomu študákovi věnoval několik podobně postižených kousků, snad si z nich vybere aspoň koncové zesilovače a ozubená kolečka.
Venda

#5 Příspěvek od Venda »

Díky za odpovědi, nechám si to na pokusy za dlouhých zimních večerů.Dají se paměti programovat přímo na desce, nebo musí ven ?
Jenda_KL
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Jenda_KL »

Chybi tam karta
Hill
Administrátor

#7 Příspěvek od Hill »

Ale na displeji to píše něco jiného. Dokud tam nebude čitelné, že chybí karta, je displej k ničemu.
Venda

#8 Příspěvek od Venda »

Tak jsem zkoušel připojení na displej ale nikde žádný špatný kontakt, tak to asi bude v jeho říď. obvodu.
Hledání paměti : projížděl jsem integráče podle názvů na alldatasheet.com ale všechno to byli buď zes. na kazeťák, RDS, stereodekodér atd, ale paměť jsem tam nenašel, spíš si myslím že je tady nějaká náhrada co se mi podle toho serveru ukázala jako jiný obvod, ještě oddělám zadní plošňák s tunerem, ale tam by to asi nešoupli. Schéma mám jenom na Veronu cr43 ale dost jiná.
Venda

#9 Příspěvek od Venda »

Ještě fotku
Přílohy
Verona45.JPG
(250.72 KiB) Staženo 148 x
Marie Fůrie

#10 Příspěvek od Marie Fůrie »

Venda píše:Ještě fotku

Jé, tohle autorádio mám doma, teda už jsem z něj kuchla pár součástek, konec a audioprocesor :oops: A paměť na téhle desce skutečně není a na desce tuneru už vůbec ne.
Venda

#11 Příspěvek od Venda »

Takže je to přímo v procesoru ? Někde jsem četl o nějakých H6 a H11 je to ono ?

Vymazávali paměť zkratováním jeho vývodů při zapnutí rádia.... :brakelamp:
Marie Fůrie

#12 Příspěvek od Marie Fůrie »

Venda píše:Takže je to přímo v procesoru ? Někde jsem četl o nějakých H6 a H11 je to ono ?

Jo to já nevím, já se na to nedívám jako na autorádio, ale jako na součástkovou základnu a z tohoto pohledu je procesor naprosto nezajímavý.
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“