2 antény, jedna televize
Moderátor: Moderátoři
2 antény, jedna televize
... mám následující problém. Na chate přijímám novu z jednoho směru a CT1,2, primu apod. z druhého směru. Koupil sem dvě síta, každé natočil na jednu stranu ... když připojím do televize jedno, nebo druhé, hrají příslušné stanice dobře.
Přepojovat antény je ale pochopitelně dost nepraktické, takže jsem koupil slučovač. Problém ale je, že anténa "na novu" ruší příjem ostatních kanálů z druhé antény a druhá anténa zase ruší novu, přijímanou z té první.
Asi by to chtělo sloučit ty signály nějak selektivněji a né, všechno se vším .... nevíte, jak se to řeší ?
hrabosh píše:Zdravím pánové ...
... mám následující problém. Na chate přijímám novu z jednoho směru a CT1,2, primu apod. z druhého směru. Koupil sem dvě síta, každé natočil na jednu stranu ... když připojím do televize jedno, nebo druhé, hrají příslušné stanice dobře.
Přepojovat antény je ale pochopitelně dost nepraktické, takže jsem koupil slučovač. Problém ale je, že anténa "na novu" ruší příjem ostatních kanálů z druhé antény a druhá anténa zase ruší novu, přijímanou z té první.
Asi by to chtělo sloučit ty signály nějak selektivněji a né, všechno se vším .... nevíte, jak se to řeší ?
kde máš zádrže na určité kanály a proprustě zase na určité kanály ??
jinak se ti to bude rušit. dál.. to si raději dej SATELIT a máš to vyřešené.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
Antény mají obě zesilovač ( přímo na sobě ). Od kaýdé antény jde koax, na konci s odbočkou pro napájení. Pak následuje ten výšezmíněný slučovač ...
Jinak co se týká oblasti, je to v Albrechticích u Rýmařova (asi 5 km od Rýmařova). Kanály nevím, protože ta televize je naukazuje (je tam při ladění jenom takový jakoby progress bar).
Jinak kdybych se rozhodl pro pásmovou propust, tak bych musel naladit "propouštění" na každý kanál, že ? Napadlo mě, jestli by nestačila jedna propoust na anténu, kde chytám novu (.. a naladit ji na novu) a na druhou anténu naopak zádrž (a naladit na novu)..a pak to sloučit tím primitivním slučovačem, co už tam mám .... co ?
Jinak ten selektivní slučovač funguje jak ? to slučuje vybrané kanály z vybranýma kanálama .. ? nebo určitý kanály ze zbytkem pásma ?
Může to být Praděd (UHF, 53.kanál, směrem mezi Rýmařov a Jamartice), Hošťálkovice (VHF, 1.kanál, proti Slunci asi v půl osmé letního času),
pak jsou tam převaděče na VHF, 6.kanál v Břidličné, 2.kanál v Rýmařově, ty ostatní už jsou buď moc za rohem nebo moc slabé.
Ono tam moc možností není.
- no podle směru bych to poznat mohl, ale ... jistota je jistota. Jinak je to rozhodně UHF (viz muj předchozí příspěvek) - takže podle toho, co píšeš Ty, to bude Praděd, páč nic jinýho v UHF tam není ....Hill píše:Podle směru snad poznáš, co by to mohlo být za vysílač a na televizi snad poznáš, jestli je ve III.pásmu (VHF) nebo UHF.
Může to být Praděd (UHF, 53.kanál, směrem mezi Rýmařov a Jamartice), Hošťálkovice (VHF, 1.kanál, proti Slunci asi v půl osmé letního času),
pak jsou tam převaděče na VHF, 6.kanál v Břidličné, 2.kanál v Rýmařově, ty ostatní už jsou buď moc za rohem nebo moc slabé.
Ono tam moc možností není.
A kutilmile - nelituju tě
workhard píše:Jestliže je všechno v UHF,tak to nikdy smysluplně nějakým jednoduchým způsobem nesloučíš,lepší je ty antény přepínat relátkem. Stínění koaxů můžeš spojit dohromady a střední vodiče dej na mini relé do DPS. POZOR! Vyčnívající nestíněné středy kabelů musí být co nejkratší!
Neni duvod.
Pokud je rozestup 2kanalu, neni problem to sloucit restem, pokud je rozestup 1 kanalu, je nutne srovnat vstupni urovne do rozdilu max. 2-3dB.
Sousedni kanal je problem, rozumne slouceni je nerealizovatelne, resenim je menic.