rozlišení AD u PIC
Moderátor: Moderátoři
rozlišení AD u PIC
Alebo pouzi sledovac s IO. A trimer moze mat vecsie hodnoty.... akurat si pozri najvecsiu impedanciu zdroja ktora moze byt pre ten IO 16f88 a podla toho daj na vystup IO odpor...
-
Marie Fůrie
Chenzee píše:Měl bych otázku, která mi zkazila nedělní večer. Přemýšlel jsem nad jednou konstrukcí, kde bych k nastavení parametru použil trimr a A/D převodníkem tuto hodnotu převedl a použil. Jenže jsem zjistil, že nevím, jak vypočítat potřebnou velikost R u trimru, aby to chodilo 0-5V (Ucc).... Samozřejmě, že podle Ohmova zákona, ale kde vzít ten proud, který tam poteče? V datasheetu jsem našel jen hodnotu 500nA, tak mi to prosím buď potvrďte, nebo mě nakopněte tím správným směrem
, ať se mi rozvítí. Jedná se o PIC16F88. Díkec.
Proud tím děličem musí být několikanásobně větší než vstupní proud převodníku. Jestli je vstupní proud převodníku 500nA a použiješ 10kOhm trimr, tak bude proud trimrem 500uA tj. 1000x větší a to je více než dost, klidně ten trimr může mít víc, třeba 47k. Doporučuji dát na jezdec trimru (vstup A/D) 100nF kondík na zem, kvůli rušení a potlačení odběrových špiček S/H obvodu na vstupu A/D.