VCR Mitsubishi HS 641V/EE - zdroj
Moderátor: Moderátoři
-
JarBur
VCR Mitsubishi HS 641V/EE - zdroj
Po zapnutí cvíli trvá než se rozsvítí displej do stand-by režimu a pak při pokusu o jakoukoliv činnost - vložení kazety, zapnutí PWR tlačítaka - sice naběhne displej do zapnutého režimu ale mechanika začne dělat psí kusy, displej začne zhasínat až po chvilce nastane klid a displej zachvíli naskočí do stand-by režimu.
Povedlo se i že VCR naběhl normálně a dokonce začal přehrávat pásek ale po vypnutí začalo vše znova.
Baterku jsem vyměnil, vyčistil opik. senzory v mechanice a na filtr. kondech ve zdroji za trafem je všude stálé napětí bez výrazného kolísání.
Máte někdo s takovou závadou zkušenost?
Dík za každou radu. Jarda
-
JarBur
mode-switch
S plochými pásk. vodiči už mám také podobné zkušenosti.
V tomhle VCR je ale snad všechno z mechan. snímáno opticky.
Na zákl desce jsou pod mech. foto diody a foto tranzistory které navazují na plastové světlovody. Co se dalo jsem vyčistil, diody i tranzistory otestoval ale závada se stále skrývá.
Jedině že i ten mode SW by se mi stále někde schovával
Kablíky vedou z mech. na desku jen od bubnu hlav, mazac. a audio hlav a od motorku výtahu. Přes konektor je pak na desku připojen motor hřídele posuvu pásky.
Co dál
-
JarBur
Když místo ní připojím zdroj 5V, tak jde video OK ale má na těch 5V odběr 20 až 60ma
Není divu že baterka nevydržela ...
Teď bádám co tolik proudíkú sosá a odkud je při-napájena baterka při zapnutí do sítě. Bez bat. je tam jen cca 4,2V a to video blbne
Zatím díky za rady. Já jse du odelektrizovat, žene se sem řádná buřina, sou tu takovýhle
Myslím že mám podobný problém se zdrojem. Když se přístroj zapne tak ze začátku pár minut nejde vůbec zapnout a displej je beze známek života ale za několik minut začne sám od sebe problikávat zase několik minut a pak začne svítit DAY a pod tím samé pomlčky pro nastavení. Pokud ho ale chci zapnout, začne znova problikávat. Mám podezdření také na kondy ve zdroji. Při zapnutí ( zatížení zdroje ) bude asi velké zvlnění SS napětí. No zkusím je povyměňovat a uvidím co dál. Oscil nemám ale chystám se nějaký obstarat. Kdyby náhodou ještě někoho něco aktuálního napadlo tak prosím dejte vědět. Díky Kaca