VCR Mitsubishi HS 641V/EE - zdroj

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
JarBur

VCR Mitsubishi HS 641V/EE - zdroj

#1 Příspěvek od JarBur »

Nevím si rady s VCR HS-641V/EE.
Po zapnutí cvíli trvá než se rozsvítí displej do stand-by režimu a pak při pokusu o jakoukoliv činnost - vložení kazety, zapnutí PWR tlačítaka - sice naběhne displej do zapnutého režimu ale mechanika začne dělat psí kusy, displej začne zhasínat až po chvilce nastane klid a displej zachvíli naskočí do stand-by režimu.
Povedlo se i že VCR naběhl normálně a dokonce začal přehrávat pásek ale po vypnutí začalo vše znova.
Baterku jsem vyměnil, vyčistil opik. senzory v mechanice a na filtr. kondech ve zdroji za trafem je všude stálé napětí bez výrazného kolísání.

Máte někdo s takovou závadou zkušenost?
Dík za každou radu. Jarda
urbanek
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od urbanek »

Měl jsem tady jednou starší JVC a byl přelomený ten takový ten páskový vodič co vede od hlavní desky k mode-switchi. Mechanika si pak taky dělala co chtěla a zachvíli se to vyplo do stby. Přelomenou žílu jsem přemostil drátem a jede to dodnes. Ale jinak může to dělat samozřejmě i samotný mode-switch...
JarBur

mode-switch

#3 Příspěvek od JarBur »

Dík za odpověď.
S plochými pásk. vodiči už mám také podobné zkušenosti.
V tomhle VCR je ale snad všechno z mechan. snímáno opticky.
Na zákl desce jsou pod mech. foto diody a foto tranzistory které navazují na plastové světlovody. Co se dalo jsem vyčistil, diody i tranzistory otestoval ale závada se stále skrývá.

Jedině že i ten mode SW by se mi stále někde schovával :? :?:

Kablíky vedou z mech. na desku jen od bubnu hlav, mazac. a audio hlav a od motorku výtahu. Přes konektor je pak na desku připojen motor hřídele posuvu pásky.

Co dál :?:
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Tie napatia si meral osciloskopom? Ked nie, tak skontroluj/vymen elyty v zdroji.
JarBur

#5 Příspěvek od JarBur »

Měřil jsem jen multimetrem velikost napětí a ručkovým, ten mám necejchovaný, kontroluju s ním kolísání.

:idea: Ale nově jsem objevil že nová baterka je po 2 dnech totálně prázdná. :idea:
Když místo ní připojím zdroj 5V, tak jde video OK ale má na těch 5V odběr 20 až 60ma :!:
Není divu že baterka nevydržela ... :cry:
Teď bádám co tolik proudíkú sosá a odkud je při-napájena baterka při zapnutí do sítě. Bez bat. je tam jen cca 4,2V a to video blbne :?

Zatím díky za rady. Já jse du odelektrizovat, žene se sem řádná buřina, sou tu takovýhle :evil: :evil: mraky
czudlik

#6 Příspěvek od czudlik »

Mám stejný problém jako JarBur, neznáte už někdo řešení?
scotii

#7 Příspěvek od scotii »

na sekundáru je ELCO 1000uF,vymenit
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Kaca »

Ahojte ! Zkusím se přilepit na tohle vlákno ať nezakládám zbytečně další.
Myslím že mám podobný problém se zdrojem. Když se přístroj zapne tak ze začátku pár minut nejde vůbec zapnout a displej je beze známek života ale za několik minut začne sám od sebe problikávat zase několik minut a pak začne svítit DAY a pod tím samé pomlčky pro nastavení. Pokud ho ale chci zapnout, začne znova problikávat. Mám podezdření také na kondy ve zdroji. Při zapnutí ( zatížení zdroje ) bude asi velké zvlnění SS napětí. No zkusím je povyměňovat a uvidím co dál. Oscil nemám ale chystám se nějaký obstarat. Kdyby náhodou ještě někoho něco aktuálního napadlo tak prosím dejte vědět. Díky Kaca
PavelN

#10 Příspěvek od PavelN »

elyty na 5v sekci ale radši všechny hnedka za tráfkem protože moment zatížení a pokles napětí ti měřák skoro ani nestačí zaznamenat a video už nejede. měl jsem před několika lety stejný problém i na měřák vypadaly elyty skoro dobré ale pouze skoro.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Kaca »

Díky ! Musím se dostat do města a koupit je. Vyměním je ve zdroji všechny a uvidím. On ten FET tam docela topí a kondy budou asi vysušené.
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Kaca »

AhojTe ! Tak už to maká. Byly to ty kondíky. Děkuji pěkně za tu nápovědu !
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Kaca »

Tak se omlouvám a zdravím ! Situace ještě není taková jaká by měla být. Po vyzkoušení na TV jsem zjistil že nejdou barvy. Jen když přepínám z "PLAY" na přetáčení nebo opačně se obraz na moment jakoby zastaví a v tom okamžiku barvy naskočí ale ihned po přepnutí do režimu "PLAY" opět zmizí. Tak že ještě prosím o nějakou nápovědu pokud by někdo věděl. Děkuji.
PavelN

#14 Příspěvek od PavelN »

koukni jestli tam nemáš přepnutou normu
Kaca
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Kaca »

Nemám k tomu žádnou dokumentaci ale jestli je to ten přepínač K - G na zadní straně ( kde by to taky bylo jinde ), tak je to bez ohledu na přepnutí pořád stejné. Při přepínání : zrychlený posuv vzad a PLAY a zpět, tak tam ty barvy probliknou ať je to na G nebo K. Tak že co dál ? Prosím
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “