Stabilizátor s regulací V a A z PE 04/2007 strana 9-11
Moderátor: Moderátoři
-
Tazz
Stabilizátor s regulací V a A z PE 04/2007 strana 9-11
p.s. Asi bude trochu problém odlišit to žádoucí kmitání od toho nežádoucího. V každém případě bude vhodné zkontrolovat činnost komparátorů při rozpojené regulační smyčce a pak při regulaci napětí bez zátěže, kdy je kmitočet nejnižší. Zkontroluj blokovací kapacity (C3, C7, C13, C15 atd.)
-
Tazz
-
Tazz
A kutilmile - nelituju tě
-
Marie Fůrie
EKKAR píše:A spočítal sis PRŮŘEZ toho drátu? Ono když nahradíš drát s průměrem 1mm (= průřez je 0,785398mm2) byť i dvojicí drátů s průměrem 0,5mm (= průřez 0,196350mm2), tak jsi někde úplně jinde!!! Ty kousky s průměrem 0,5mm bys tam musel dát 4 paralelně, aby ses dostal na stejný průřez a tím pádem i stejnou hodnotu odporu!!! Jestli jsi tam vecpal 2 a ještě jsi je 2x prodloužil, jsi úplně někde jinde (přesněji řečeno totálně vedle...)![]()
![]()
!!!!
Jojo, i v elektronice platí, že průřez je píernadruhou, na délce záleží a kratší je někdy lepší
-
Tazz
Tak mě napadá, když píšeš o délce spojů. Může to být tím, že jsem u blokačních kondenzátorů pro C3 C7 C13 a C15 a u IO2 a IO3 nechal "dlouhé nohy" ?
Možné to je, vyloučit se to nedá ikdyž u takovéto konstrukce by se odolnost proti vf kmitání měla zajišťovat jinak.
Doporučuji provést kontrolu funkce jednotlivých smyček, jak jsem výše popsal.
-
Tazz
-
Tazz
Mám "hloupý" dotaz. Jak nastavím na tom hradle H, stav? Je mi jasné, že pro proudovou smičku to má být na pin 2 obvodu IO4, ale jak velké napětí? V textu se píše jen napětí blízké mínusu, nebo plusu..
Ještě mám dotaz ohledně stabilizátorů. U stabilizátoru 79L05 jsou použity dva elektrolity a u 78L15 je jeden elektrolit a jeden keramický. Je to tak správně? V datasheetu jsou většinou použity dva keramické.