Autorádio Škoda Fábia
Moderátor: Moderátoři
Autorádio Škoda Fábia
Zatial som mal rádiá že rádio ktoré nemá napätie na konektore pre pameť po vypnutí pýta kod pri každom zapnutí klúčika , tak si to dobre prekontroluj.soucek píše:Mám tu již několikátý kousek tohoto rádia,konkrétně MS202. Jejich kvalita mi příjde za ty nehorázný prachy mizerná. U každého se po čase udělají studenti na napájecím a anténním konektoru . Teď bych ještě potřeboval poradit, jestli je to závada nebo se to dá nějak nastavit. Po vypnutí hlavním tlačítkem a následném zapnutí vyžaduje pokaždé zadání kódu, pak již hraje normálně. Obě napájení, trvalých 12V a napětí přes klíček zapalování jsem kontroloval, jsou OK. Manuál od toho nemám.
A kutilmile - nelituju tě
migi111 píše:mal som podobný problém stačilo mi prehodiť trvalý plus a spínaný...tj. červený so žltým, ale ak ich spojíš dokopy dáš 12V a pri vypnutí a zapnutí to robí tiež tak to čo som napísal neplatí...
No jasně, ty dva dráty jsem spojil dohromady a stejně to dělá dál. Nakonec jsem to vyřešil jako ten v tom příspěvku - vypnul jsem požadavek na kód a je pokoj. Stejně si myslím, že to asi závada nebude, kouknu do manuálu, už ho mám slíbenej a je na cestě.
Dikobraz píše:Nevím jestli jsem to nepochopil špatně , ale když jsi obě napájení spojil a pak jsi vypnul zdroj , tak jsi vypnul i nanájení paměti . Potom je to jasné , že to chce kod. Stálé napájení z baterky a přes kliček na zdroj by bylo asi správně.
Zdroj jsem nevypnul, špatně jsem to napsal. Vypnutí jsem myslel jako knoflíkem na rádiu, oba spojené dráty nechané trvale +12V na baterce.